Săptămâna aceasta se dispută marele derby al Bucureștiului dintre Dinamo și FCSB

de:
24 iun. 2020
0 Afișari
Săptămâna aceasta se dispută marele derby al Bucureștiului dintre Dinamo și FCSB

Partida din prima manșă a semifinalelor Cupei României prinde cele două echipe într-un moment foarte prost. Spre exemplu, Dinamo a pierdut singurul meci de la reluarea campionatului, scor 1-3, cu Sepsi OSK, în timp ce FCSB a fost învinsă de CFR Cluj și a remizat cu Gaz Metan Mediaș.

 În aceste condiții, Cupa României reprezintă posibilitatea de a salva sezonul și, privind cotele publicate deja de Unibet, observăm că FCSB este favorită să câștige partida de joi, având cota 2.15. În schimb, Dinamo are cota 3.45 pentru a obține victoria, iar egalul are cota 3.30 la Unibet.

 Cei de la FCSB au însă mari probleme la nivelul lotului, având numeroase indisponibilități de care formația din Ștefan cel Mare ar putea profita. De partea cealaltă, Dinamo are un ascendent moral în duelurile recente cu cei de la FCSB. Astfel, deși echipa nu a traversat cele mai bune momente ale ei, mereu s-a autodepășit în timpul unor derby-uri și nu a mai fost învinsă de FCSB din septembrie 2017.

 Ultima partidă dintre cele două formații s-a disputat pe 16 februarie 2020 și a fost câștigată de Dinamo cu 2-1. Andrei Sin și Vali Lazăr au marcat pentru Dinamo, în timp ce pentru FCSB a punctat Florin Tănase, din penalty. Cele două echipe s-au mai întâlnit într-o dublă manșă și în Cupa Ligii 2016/2017. Atunci, Dinamo s-a impus cu 4-1 în tur și a câștigat returul cu 3-1, reușind să se califice în finala Cupei Ligii cu scorul general 7-2.

De această dată, Dinamo speră să profite de degringolada existentă la nivelul lotului lui FCSB, în special în linia defensivă, la fundașii centrali și pe postul de fundaș stânga. În schimb, nici Dinamo nu stă prea bine în defensivă, fiind vizibile găurile din centrul apărării la meciul cu Sepsi OSK.

Chiar și așa, antrenorul Adrian Mihalcea s-a declarat optimist înaintea duelului cu FCSB. „Încercăm să jucăm finala Cupei, este primul obiectiv, nu ne gândim să sacrificăm Cupa pentru ce va urma în campionat. Mergem pe ambele fronturi”, a spus Mihalcea la Digi Sport.

 De partea cealaltă, antrenorul Bogdan Vintilă este și mai optimist, dorind să câștige atât titlul cât și Cupa României.

 „Matematic dacă mai sunt şanse noi sperăm şi ne vom juca şansa în continuare. Important este să câştigăm noi meciurile care urmează. Noi nu avem voie să abandonăm lupta atât timp cât matematic sunt şanse. Am făcut un fotbal bun, cel puţin acum, după pandemie. Juniorii şi-au făcut treaba foarte bine, sunt mulţumit de ei, În prima repriză trebuia să mai marcăm o dată. Am cel puţin doi jucători care vor reveni sigur la meciul cu Dinamo”, a afirmat Vintilă, potrivit News.ro.

Bogdan Vintilă ar putea să primească întăriri în această săptămână, întrucât finanțatorul roș-albaștrilor a anunțat că negociază revenirea preparatorului fizic Thomas Neubert. Acesta a primit deja acordul lui Laurențiu Reghecampf și este ademenit cu un salariu de 10 mii de euro pe lună. De numele lui Neubert se leagă cele mai bune performanțe din istoria recentă a FCSB, când echipa era antrenată de Reghecampf și ajungea în grupele Champions League și primăvara europeană. În plus, cu metodele inovative ale lui Neubert, FCSB își domina categoric adversarele din Liga 1 din punct de vedere fizic.

Returul meciului dintre Dinamo și FCSB, din semifinalele Cupei României, va avea loc pe 8 iulie. În cealaltă partidă din semifinale se întâlnesc Poli Iași și Sepsi OSK. Finala Cupei României este programată pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Cookies