Șantierul Termoenergetica ajunge la conductele de pe Bd. Timișoara. Țevile vechi de mai bine de 30 de ani vor fi înlocuite, cele noi vor avea senzori de detectare a avariilor

05 sept. 2023
4089 Afișari
Șantierul Termoenergetica ajunge la conductele de pe Bd. Timișoara. Țevile vechi de mai bine de 30 de ani vor fi înlocuite, cele noi vor avea senzori de detectare a avariilor
Șantierul Termoenergetica ajunge la conductele de pe Bd. Timișoara. Țevile vechi de mai bine de 30 de ani vor fi înlocuite, cele noi vor avea senzori de detectare a avariilor. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că au început lucrările de schimbare a conductelor vechi de pe Bulevardul Timișoara. Compania Municipală Energetică Servicii și-a propus să termine lucrările până la sfârșitul acestui an.

Țevile sunt vechi de mai bine de 30 de ani

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că au început lucrările de schimbare a conductelor vechi de pe Bulevardul Timișoara.

Până acum, au fost dezafectați 300 de metri de țeavă veche. Vor fi schimbate țevile ruginite, vechi de mai bine de 30 de ani, cu conducte noi, dotate cu senzori de detecție a avariilor, anunță primarul general.

Lucrările de modernizare a rețelei de termoficare din această zonă se desfășoară pe o distanță de 3,6 km, între intersecțiile Bd. Timișoara – Str. Brașov și Bd. Timișoara – Bd. Doina Cornea, iar reabilitarea acestor conducte va îmbunătăți furnizarea energiei termice către cartierele Drumul Taberei, Militari sau Rahova”, a mai transmis edilul.

Compania Municipală Energetica Servicii și-a propus terminarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an.

Lucrări pe Bd. Timișoara
Lucrări pe Bd. Timișoara. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Îmbunătățiri pentru cetățenii din cartierele Drumul Taberei, Militari și Rahova

Primăria Capitalei a transmis că modernizarea acestui tronson de magistrală va permite îmbunătățirea furnizării energiei termice către cartierele Drumul Taberei, Militari și Rahova.

În aceste zone, nu au mai fost realizate investiții în rețeaua de termoficare de peste 20 de ani.

În momentul în care acest tronson va fi modernizat, va putea prelua alimentarea cu energie termică din CET VEST, pentru a suplini alte zone ale rețelei de termoficare care înregistrează avarii pe bandă rulantă din cauza vechimii sau care ar putea intra în reparație în viitor.

În prezent, Magistrala I VEST asigură furnizarea cu energie termică pentru peste 7.700 de persoane, locatari a 50 de blocuri de pe Bd. Timișoara, dar și din cartierul Drumul Taberei și zona Ghencea și 7 instituții publice (școli, grădinițe, secție de poliție).

Pe tot parcursul lucrărilor, bucureștenilor din aceste zone le va fi asigurată furnizarea apei calde și a căldurii prin intermediul altor magistrale care alimentează Bucureștiul din CET VEST.

Te-ar putea interesa și:

Cookies