Șantierul de la celebrul Cinema Favorit prinde viață. Primăria inițiază o nouă procedură prin care se reiau lucrările

05 aug. 2022
5002 Afișari
Șantierul de la celebrul Cinema Favorit prinde viață. Primăria inițiază o nouă procedură prin care se reiau lucrările
Șantierul de la celebrul Cinema Favorit prinde viață. Primăria inițiază o nouă procedură prin care se reiau lucrările Sursă foto: Facebook Cinema Favorit

Primăria Sectorului 6 a anunțat că a fost reluată atribuirea contractului pentru continuare lucrărilor la Cinema Favorit. Contractul cu firma ce s-a ocupat inițial de acest proiect a fost reziliat.

O nouă procedură de atribuire a contractului pentru Cinema Favorit

Lucrările la Cinematograful Favorit au fost sistate în luna octombrie a anului 2021, după ce firma de construcții a cerul actualizarea prețurilor din contract. Acest lucru a avut loc ca o urmare a majorării prețurilor materialelor, după cum anunța respectiva firmă.

Primarul Ciprian Ciucu informează că inițiat licitația a fost câștigată cu prețul de 54 de milioane de lei, iar în baza actualizărilor suma ar fi trecut de 100 de milioane de lei. Cu toate astea, firma susținea anul trecut că majorarea ar fi ridicat suma până la 88,5 milioane de lei, conformat HotNews.ro.

Pentru a nu lăsa lucrarea neterminată, Primăria Sectorului 6 a decis să facă o nouă evaluare și să înceapă o nouă procedură de atribuire a contractului. Primul contract a fost reziliat de comun acord, după ce respectiva firmă a pus lucrările începute în conservare.

Lucrarea va fi monitorizată pentru a nu exista întârzieri

Proiectul va rămâne același cu toate că este unul mai greu de executat. Noul termen pentru executarea lucrărilor va fi de 24 de luni de la atribuirea contractului.

Pentru a se asigura că nu vor exista întârzieri, construcția va fi foarte atent monitorizată, anunță Primăria Sectorului 6.

La Favorit vom organiza cele mai faine activități și cele mai bune spectacole culturale, aproape de oameni.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și răbdare. Aveți încredere! Iau deciziile corecte, vă stau permanent cu orice fel de informații la dispoziție, important este să finalizăm acest obiectiv, a declarat Ciprian Ciucu.

Cinematograful Favorit a fost unul dintre cele mai mari din București. Acesta avea zilnic câte 944 de spectatori.  După anul 2000 cinematograful a fost închis.

Noul Favorit va fi dotat cu:

  • Cinematograf 3D,
  • Sală de spectacole multifuncțională (capacitate de 706 locuri),
  • Două săli de dans și balet  (suprafață de 150mp fiecare),
  • Bibliotecă publică.
Cookies