Șantierele de pe Centura București. Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița

17 mai 2021
300 Afișari
Șantierele de pe Centura București. Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița
Centura București: Pasajul Mogoșoaia. Imagini din dronă surprinse de ASCORO. Sursă foto: YouTube

Șantierele de pe Centura București. În ce stadiu sunt cele patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița. Asociația Construim România (ASCORO) a prezentat imagini filmate din dronă cu șantierele care capătă formă pe zi ce trece.

Șantierele de pe Centura București. ASCORO prezintă imagini „proaspete” cu cele patru șantiere de pe Centura București.

Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița

Pasajul Mogoșoaia – stadiu fizic 42%, cu șanse reale de a se finaliza în cursul acestui an. Se lucrează la umplutura bretelei dinspre Otopeni.

Te mai poate interesa și: Centura Capitalei va avea zece pasarele pietonale noi, între A1 și DN1

Următoarele 3 pasaje au termen de finalizare în cursul anului 2022:

Pasajul Domnești – stadiu fizic 25% – în continuare se lucrează la relocarea utilităților, în special cele electrice, montarea grinzilor pe breteaua de coborâre spre București și la pilonii aferenți bretelelor înspre și dinspre Domnești.

Pasajul Berceni – stadiu fizic de 20% (conform antreprenorului) – se lucrează la canalizarea pluvială și relocarea utilităților, în special gaze și electrice. De remarcat faptul că s-a descoperit o linie electrică de medie tensiune care nu figura în nicăieri și, împreună cu reprezentanții Enel se încearcă identificarea proprietarului aceste infrastructuri. La fel, a fost identificată o conductă de apă ce nu apărea în planuri.

S-a început turnarea asfaltului în vederea devierii traficului pentru a putea fi atacată și porțiunea de lângă calea ferată în vederea executărilor structurile pasajului. Luni a fost emisă o nouă decizie de expropriere și urmează emiterea a celei de a 4-a autorizații de construcție.

Pasajul Oltenița – stadiu fizic 18% – se lucrează canalizarea pluvială în lungul Centurii București și a Drumului Național 4, precum și la structurile aferente pasajului unde vedem progrese vizibile de la o săptămâna la alta pe toate direcțiile.

Cookies