Șantierele de pe Centura București. Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița

Șantierele de pe Centura București. Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița
Centura București: Pasajul Mogoșoaia. Imagini din dronă surprinse de ASCORO. Sursă foto: YouTube

Șantierele de pe Centura București. ASCORO prezintă imagini „proaspete” cu cele patru șantiere de pe Centura București.

Stadiul celor patru pasaje: Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița

Pasajul Mogoșoaia – stadiu fizic 42%, cu șanse reale de a se finaliza în cursul acestui an. Se lucrează la umplutura bretelei dinspre Otopeni.

Te mai poate interesa și: Centura Capitalei va avea zece pasarele pietonale noi, între A1 și DN1

Următoarele 3 pasaje au termen de finalizare în cursul anului 2022:

Pasajul Domnești – stadiu fizic 25% – în continuare se lucrează la relocarea utilităților, în special cele electrice, montarea grinzilor pe breteaua de coborâre spre București și la pilonii aferenți bretelelor înspre și dinspre Domnești.

Pasajul Berceni – stadiu fizic de 20% (conform antreprenorului) – se lucrează la canalizarea pluvială și relocarea utilităților, în special gaze și electrice. De remarcat faptul că s-a descoperit o linie electrică de medie tensiune care nu figura în nicăieri și, împreună cu reprezentanții Enel se încearcă identificarea proprietarului aceste infrastructuri. La fel, a fost identificată o conductă de apă ce nu apărea în planuri.

S-a început turnarea asfaltului în vederea devierii traficului pentru a putea fi atacată și porțiunea de lângă calea ferată în vederea executărilor structurile pasajului. Luni a fost emisă o nouă decizie de expropriere și urmează emiterea a celei de a 4-a autorizații de construcție.

Pasajul Oltenița – stadiu fizic 18% – se lucrează canalizarea pluvială în lungul Centurii București și a Drumului Național 4, precum și la structurile aferente pasajului unde vedem progrese vizibile de la o săptămâna la alta pe toate direcțiile.