ARHIVA B365

Şantiere nesemnalizate corespunzător pe drumurile Capitalei. Primăria anunţă măsuri

Şantierele lucrărilor executate de Apa Nova în Capitală pe carosabil nu respectă normele de siguranţă a participanţilor la trafic, a atras atenţia Primăria Capitalei, care a cerut Apa Nova să le semnalizeze corespunzător.

Operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare din București – Apa Nova – desfășoară pe teritoriul Capitalei o serie de lucrări care vizează atât modernizarea rețelei, cât și remedierea unor avarii. Prin urmare, SC Apa Nova SA este obligată să ia măsurile necesare în vederea respectării tuturor condițiilor impuse prin avizele de intervenție și autorizațiile de construire în conformitate cu actele normative în vigoare în executarea lucrărilor care afectează domeniul public. Este vorba atât de lucrările pe care le derulează în regie proprie, cât și prin firmele de specialitate cu care societatea are încheiate contracte„, se arată într-un comunicat dat publicităţii de PMB.

Primarul general Gabriela Firea face un apel către toate societățile care execută lucrări edilitare pe drumurile publice și reamintește că semnalizarea lucrărilor este obligatorie, astfel încât să se asigure deplasarea în siguranță a tuturor participanților la trafic.

Reamintim că executanții lucrărilor edilitare au obligația de a obține avizul Brigăzii Poliției Rutiere în vederea realizării lucrărilor și de a informa zilnic/ periodic BPR asupra derulării acestora. Menționăm că încălcarea prevederilor legale privind curățenia la locul intervenției, modul de împrejmuire, semnalizare, realizare a umpluturilor, refacere și recepție a pavajelor, se sancționează conform legislației în vigoare„, se mai arată în comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button