ȘTIRI

Interlop prins de Poliție: Șantaja și amenința un fost amic pentru o datorie de la cazino VIDEO

Poliţia Capitalei a fost sesizată de către partea vătămată,  cu privire la faptul că, începând cu luna decembrie 2012, prin ameninţări cu arme albe şi acte de violenţă îndreptate împotriva sa şi a familiei sale, o persoană îi solicită suma de 450.000 euro.

În urma investigaţiilor, poliţiştii bucureşteni au stabilit că partea vătămată şi bărbatul de 40 de ani, se cunosc din anul 2007 şi că relaţia de amiciţie dintre aceştia s-ar fi clădit prin prisma unei pasiuni comune: jocurile de noroc în cazinouri. 

Din cercetările poliţiştilor, în luna decembrie 2012, suspectul ar fi pierdut la jocuri de noroc suma de 140.000 euro. Aceasta ar fi fost împrumutată, la solicitarea expresă şi în numele suspectului, de către partea vătămată de la doi bărbaţi, în vârstă de 40 de ani, respectiv 49 de ani.

Deşi suma ar fi fost împrumutată în numele amicului său şi ar fi fost pierdută la cazinou de către acelaşi amic, partea vătămată ar avea, în momentul de faţă, statutul de „debitor”. Astfel, datoria s-ar ridica, până în prezent, la suma de 450.000 euro, însemnând împrumutul iniţial (140.000 euro) şi dobânda aferentă (310.000 euro).

Polițiștii au constatat că, pentru obţinerii unor sume mari de bani, suspectul recurge la intimidarea părţii vătămate prin ameninţări cu acte de violenţă împotriva acesteia şi a familiei sale.

Astfel, în urma flagrantului realizat joi, bărbatul de 40 de ani, care a solicitat părţii vătămate suma de 17.000 euro, primind de la aceasta numai jumătate din suma cerută (8.500 euro), a fost reţinut.

Totodată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii D.G.P.M.B din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul colegilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului, unde au fost găsite mai multe arme albe.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente – D.G.P.M.B, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu suspectul în stare de reţinere, urmând să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button