Șantaj în construcții: Grup specializat în șantaj și înșelăciune, destructurat de Poliția Capitalei

de:
16 mai 2015
1 Afișari
Șantaj în construcții: Grup specializat în șantaj și înșelăciune, destructurat de Poliția Capitalei

În urma acestei acţiuni, au fost identificate şi conduse la sediul Secţiei 5 Poliţie, şase persoane bănuite de comiterea infracţiunilor. În perioada aprilie – mai a.c., judiciariştii Secţiei 5 au documentat activitatea unui grup format din şase bărbaţi, specializaţi în comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj, anunță Poliția Română.

În fapt, cei şase aveau ca îndeletnicire efectuarea de lucrări de reparare a imobilelor, iar pentru contractarea de lucrări, procedau la contactarea directă a persoanelor, oferindu-se să efectueze lucrări necesare, iniţial prezentând un preţ redus, obţinând în acest fel acordul pentru demararea lucrărilor.

Pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate şi pentru a prezenta credibilitate, bănuiţii încheiau contracte de prestări servicii în numele unei societăţi comerciale fără a avea însă calitatea de asociaţi, administratori sau angajaţi ai acesteia şi fără a preciza moneda şi preţul total al lucrării.

După obţinerea acordului persoanei vătămate, bănuiţii începeau să efectueze lucrarea contractată, dar şi reparaţii şi înlocuiri de componente în plus, faţă de înţelegerea iniţială, sub pretextul că acestea sunt necesare.

Astfel, pe parcursul executării lucrărilor, aceştia solicitau de la persoana vătămată diferite sume de bani reprezentând costul parţial al lucrării, suma depăşind cu mult preţul stabilit iniţial.

Pentru obţinerea sumelor de bani solicitate, bănuiţii apelau la mijloace de constrângere psihică a persoanei vătămate, exercitate prin forţa grupului.

Ca urmare a acestor acţiuni, în perioada 14 – 24 aprilie a.c., persoana vătămată a remis către bănuiţi, suma de 8.550 de euro şi 5.000 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de către poliţiştii bucureşteni, în proporţie de 60% şi a fost predat persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu cei şase bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Cookies