ARHIVA B365

Şanse mari ca Bucureştiul să organizeze Campionatele Mondiale de box,în urma inudaţiilor din Sicilia

Ultima competiţie majoră organizată de România în boxul amator a fost CM de tineret din 1985, Daniel Maeran şi Marcelica Tudoriu devenind primii campioni mondiali din istoria României.

Boxul românesc a revenit în familia AIBA odată cu alegerea în fruntea FRB a trioului Leonard Doroftei – Francisc Vaştag – Vasile Câtea, fiind ridicată şi dezafilierea federatiei. „Iniţial, competiţia trebui să aibă loc în Sicilia, dar din cauza inundaţiilor catastrofale din zonă italienii au anunţat că nu mai pot ţine competiţia. Va fi un efort din partea noastră, dar numai astfel ne putem recredibiliza. AIBA impune ca această competiţie să se desfăşoare în luna noiembrie”, a declarat preşedintele FR Box, Leonard Doroftei.

AIBA a primit documentele trimise de FRB şi sunt şanse mari ca Mondialele să fie date spre organizare României. „Le-am spus tuturor că există o oportunitate de a organiza mondialele, după ce italienii au renunţat din cauza unor probleme economice. Vă daţi seama că ar fi o mare lovitură! Noi am luat medalii în India, în China sau Barbados, bătându-ne şi pe ring şi în afara lui, darămite acasă. Eu mi-am propus anul acesta ca obiectiv obţinerea a zece medalii cu fetele, la toate competiţiile mari”, a afirmat antrenorul coordonator al loturilor feminine, Adrian Lăcătuş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button