Sandu Geamănu, condamnat la 25 ani de închisoare pentru crimă

de:
13 nov. 2012
1 Afișari
Sandu Geamănu, condamnat la 25 ani de închisoare pentru crimă

În 2008, interlopul Sandu Geamănu, pe numele său real Ilie Alexandru, împreună cu doi apropiaţi, ar fi bătut cu bestialitate un bătrân de 74 ani, pentru ca acesta să mărturisească unde ţinea ascunşi banii din locuinţă. Cei doi au furat 250.000 lei şi un autoturism de lux, în valoare de peste 100.000 euro, din casa victimei. Din cauza loviturilor violente, bătrânul a murit la spital, şase luni mai târziu, informează Realitatea TV.

La mai bine de patru ani de la producerea incidentului care i-a îngrozit pe locuitorii cartierului Ghencea, Sandu Geamănu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 25 ani închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Sandu Geamănu şi Nicolae Marian Vasile, cunoscut drept Nicos, au mai fost trimişi în judecată pentru violare de domiciliu, tentativă de omor calificat şi lovire sau alte violenţe. În rechizitoriu se precizează că Sandu Geamănu, Nicos şi alte persoane neidentificate au prătruns, în 2008, într-o locuinţă, folosind bâte, săbii şi pistoale, şi au agresat mai multe persoane, în special femei şi copii.

Tot atunci, Geamănu a lovit cu brutalitate şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi şase luni. În urma loviturii, copilul a suferit leziuni grave, fiind diagnosticată de medici cu „politraumatism, traumatism cranio-celebral, fractură liniară parietală stânga şi fractură frontal stânga cu minima deplasare“.

Cookies