Sanda Ladoși, folosită drept paravan de soțul ei, în afaceri necurate

de:
09 oct. 2013
0 Afișari
Sanda Ladoși, folosită drept paravan de soțul ei, în afaceri necurate

Chiar dacă, oficial, artista n-a fost inculpată în acest caz, una dintre firmele pe care aceasta le-a deţinut în trecut este acum parte a mecanismului prin care partenerul său de viaţă a fentat plata taxelor şi impozitelor, informează Libertatea.

Planul folosit de Ştefan Tache şi acoliţii săi, de fraudare a bugetului de stat, a mers ca uns, spun procurorii, iar astfel ei au reuşit să fenteze plata către autorităţi a peste 4 milioane de euro, reprezentând taxa pe valoarea adăugată (TVA), ca urmare a încheierii mai multor contracte comerciale.

Mecanismul a funcţionat, timp de mai bine de un an şi jumătate, pe baza unor principii simple. Ei cumpărau în numele a două firme, atât din ţară, cât şi din străinătate, materiale de construcţii – de cele mai multe ori izolatori termici din sticlă, discuri abrazive, bormaşini ori fier-beton şi oţel.

Ulterior, pentru a pierde urma materialelor şi implicit pentru a nu mai plăti taxele aferente tranzacţiilor, vindeau marfa succesiv, prin mai multe alte societăţi comerciale care emiteau facturi false, controlate prin interpuşi tot de Ştefan Tache şi amicii acestuia.

Culmea, Ştefan Tache a introdus în acest circuit ilegal al mărfurilor şi o firmă unde soţia sa, mult mai cunoscuta Sanda Ladoşi, a fost asociat şi administrator din anul 2003 până în 2011. O perioadă de timp, artista a rupt legătura cu această societate, iar ulterior a revenit printre acţionari (n.r. – între februarie 2012 şi martie 2013), însă aceasta n-a mai preluat şi atribuţiile de administrator, aşa că din punct de vedere penal nu i se poate imputa nimic.

Numele lui Ştefan Tache apare şi în dosarul în care mai mulţi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au luat de la o bancă, folosind acte false, credite ce însumează, potrivit oamenilor legii, 81.785.000 de euro.
În acest caz, procurorii arată, citând declaraţiile martorilor, că una din firmele lui Tache ar fi luat de la aceeaşi unitate bancară un credit de 2.700.000 de euro, iar ulterior acesta ar fi vândut părţile sociale deţinute la firmă fără să anunţe în prealabil şi banca de unde se împrumutase.

Cookies