ARHIVA B365

Sancţiuni multiple: Şoferii beţi la volan vor îngriji la spital victimele accidentelor

Şoferii „recidivişti” care vor fi prinşi de mai multe ori la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau care vor depăşi de mai multe ori viteza legală vor fi trimişi la psiholog. În plus, aceştia vor fi obligaţi să participe şi la cursuri de conducere defensivă/ preventivă, dar vor trebui să facă şi un stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere în spitale, scrie Adevarul. 

Aşa prevede proiectul de „Strategie Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020″ care a fost postat pentru transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Taransporturilor, acolo unde va sta zece zile pentru dezbatere publică.

Conform aceluiaşi document, folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar ar putea fi interzisă, Ministerul Transporturilor dorind și mărirea amenzilor.

Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră prevede ca, pentru stoparea agresivităţii rutiere, este necesară modificarea legislaţiei rutiere prin interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, crearea premiselor pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului „alcolock”2, creşterea gradului de intransigenţă a legii în ceea ce priveşte conducerea vehiculelor care circulă cu viteză mai mare decât viteza legală, prin creşterea graduală, în funcţie de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului şi a cuantumului amenzii. Pe lângă acestea, proiectul dorește și interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale. Detalii găsiţi aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button