Sancțiuni drastice după meciul DINAMO – STEAUA

de:
04 mart. 2016
0 Afișari
Sancțiuni drastice după meciul DINAMO - STEAUA

Jandarmii bucureşteni au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7950 lei pentru participare la scandal în incinta arenei sportive, consum de băuturi alcoolice sau pătrunderea pe stadion în stare de ebrietate, iar 12 persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului în arenele sportive pe o perioadă de 6 luni, cu ocazia desfășurii partidei Dinamo – Steaua, din Cupa României, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Au fost identificaţi patru suporteri care au săvârşit fapte de natură infracţională şi cărora le-au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire de materiale pirotehnice fără drept, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/ 1995 sau port, fără drept, de obiecte periculoase, conform prevederilor art. 372 din Codul Penal.

Clubul organizator a fost sancţionat cu 33.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor ce-i revin conform legii deoarece a permis accesul persoanelor care au asupra lor făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, respectiv să interzică amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuală în locuri care împiedică fie buna vizibilitate a jocului de către spectatori, fie asigurarea unei intervenţii oportune, în caz de necesitate.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legale şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care să pericliteze siguranţa spectatorilor.

Cookies