Sancţiuni blânde pentru rasism şi discriminare la Steaua-Rapid

de:
04 oct. 2012
3 Afișari
Sancţiuni blânde pentru rasism şi discriminare la Steaua-Rapid

Totodată, CNCD a stabilit că bannerele afişate în timpul meciului de către suporterii echipei Steaua cu mesajele „Avem deasupra noastră dovada că poliţia franceză îşi face datoria”, „Aripi negre colorate/ În peluză adunate”, „Nu răguşiţi şi nu vă agitaţi, mâine după fier vechi tre’ să strigaţi” şi „Respect Eugen Grigore” sunt cu caracter rasist şi constituie discriminare.

„Fapta crainicului stadionului, domnul Gabriel Safta, de a da tonul scandărilor cu caracter rasist constituie discriminare şi a fost sancţionată de către CNCD cu amenda contravenţională în cuantum de 1000 lei. Fapta managerului sportiv al Clubului FC Steaua, domnul Mihai Stoica, de a imita o pasăre are caracter rasist, constituie discriminare şi a fost sancţionată de către CNCD cu avertisment. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere comportamentul indecent al suporterilor clubului FC Rapid faţă de domnul Mihai Stoica. Nu s-a reţinut nicio răspundere juridică faţă de Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal”, se arată într-un comunicat la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Consiliul a constatat că Jandarmeria Română a sancţionat cu amendă contravenţională clubul Steaua pentru aceste mesaje rasiste, astfel că nu va lua nicio decizie în acest caz pentru că gruparea „roş-albastră” nu poate fi sancţionată de două ori în aceeaşi cauză, relatează Mediafax.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, la 24 septembrie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid Bucureşti, în derbiul etapei a IX-a a Ligii I disputat pe Arena Naţională, printr-un gol marcat în minutul 90+6.

Cookies