Sanador inaugurează o nouă secție de chirurgie cardiacă la spitalul din București

de:
26 nov. 2013
62 afișări
Sanador inaugurează o nouă secție de chirurgie cardiacă la spitalul din București

Noua secție este utilată cu echipamente de ultimă generație şi de cea mai înaltă performanţă, care permit realizarea unor proceduri chirurgicale de mare complexitate, precum revascularizare miocardica prin by-pass aortocoronarian clasic şi cu grefoane exclusiv arteriale, intervenţii de plastie valvulară mitrală şi aortică, înlocuiri valvulare simple şi multiple, intervenţii de chirurgie vasculară majoră sub circulaţie extracorporală cum sunt cura chirurgicală a anevrismelor de aortă toracică şi toracoabdominală, cura chirurgicală a disecţiei de aortă sau reparaţia complicaţiilor mecanice ale infarctului de miocard. Vor fi abordate şi domenii noi precum inserţia stentgrafturilor endoaortice, protezările valvulare aortice transcateter (TAVI) şi chirurgia cardiacă minimalinvazivă. Colectivul acestei secţii va oferi servicii complete de chirurgie cardiovasculară care acoperă toată gama de operaţii practicate în patologia adultului.

Secția de Chirurgie cardiacă va fi condusă de Conf. Univ. Dr. Horaţiu Moldovan, Medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale, specialist cu o experiență de 25 de ani şi peste 3.000 de operaţii pe cord deschis practicate în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu de la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Conf. Univ. Dr. Horaţiu Moldovan este Membru Corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Secretar General al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară şi Membru al Societăţii Europene de Chirurgie Cardiotoracică (EACTS) şi va conduce o echipă de 4 medici cu notorietate la nivel național și internațional printre care Dr. Răsvan Vasile, Medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale şi Şef de Lucrări la UMF Carol Davila şi Dr. Bogdan Rădulescu, Medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Ştiinţe Medicale şi Asistent Univ. la UMF Carol Davila.

„România este o țară cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate în Europa, aceasta fiind și principala cauză de deces de la noi din țară. Aproximativ 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare, cele mai frecvente afecțiuni fiind cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, tulburările de ritm, miocardita, pericardita și endocardita. Prin investiția în echipamentele de ultimă generație și atragerea celor mai buni specialisti în domeniu, românii vor găsi la SANADOR soluții complete de tratare a acestor afecțiuni”, a declarat dr.
Doris Andronescu, director general SANADOR. Noua secție beneficiază de 4 săli de operație (din total 7 existente) dotate cu plafoane cu flux laminar care asigură cel mai ridicat grad de asepsie, reducând la minim riscul infecțiilor nozocomiale. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie de tratare a aerului.

Departamentul va fi conectat cu Secția de Anestezie Terapie Intensivă Cardiacă, condusă de Dr. Mihaela Crăciun – Medic primar ATI specializată în patologia cardiovasculară, având 6 paturi complet utilate, cu toate funcțiunile acționate electric, cu sistem de console „bridge” deasupra patului, care asigură funcţionalitatea şi gradul de asepsie necesar. De asemenea, secţia este dotată cu sistem mecanic de asistare cardiocirculatorie (balon de contrapulsaţie) şi trombelastograf (care oferă posibilitatea de monitorizare complexă a coagulării sanguine în timpul operaţiilor sub circulaţie extracorporală şi în perioada postoperatorie).

Spitalizarea se face în rezerve de un pat sau două, cu maximum de facilități.

Inaugurat în 2011, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, Spitalul Sanador este în prezent cel mai mare spital privat din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 paturi, Spitalul Sanador prezintă o structură multidiscplinară ce poate asigura pacientului circuitul medical complet, cu specialități precum cardiologie, chirurgie cardiovasculară, neurologie, neurochirurgie, obstetrică-ginecologie, ATI, neonatologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, chirurgie generală, chirurgie endocrinologică, chirurgie toracică, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică şi reparatorie, chirurgie maxilo-facială, urologie, gastroenterologie, cardiologie intervenţională, radiologie intervenţională, medicină de urgență, departament de laborator şi de radiologie şi
imagistică medicală.

Cookies