ȘTIRI

Samsarii din piețe, scoşi de la tarabe

Acum, pieţele din Capitală, şi nu numai, sunt un loc aproape interzis pentru ţăranii autentici. Grupări bine organizate controlează tot ce mişcă şi nimic nu ajunge pe tarabe fără ştirea lor. Ţăranii sunt fie obligaţi să-şi vândă marfa interlopilor la preţuri de nimic, fie să plece cu ea în cârcă, acolo de unde au venit, scrie Libertatea.ro.

Poliţia ştie asta şi, ieri, a luat la periat mai multe pieţe din Capitală, în razii care i-au vizat pe mafioţii ce controlează această afacere. După ce preşedintele Băsescu îşi va pune semnătura pe document, lucrurile se vor schimba complet. Pieţele îşi vor deschide larg uşile pentru fermierii care, dacă fac dovada că sunt producători, vor putea ocupa 40% din spaţiile existente.

Pe noul atestat de producător, “buletinul de identitate” al mărfii care va ajunge pe taraba ţăranului, avizat de primarul comunei unde locuieşte fermierul, vor fi trecute suprafaţa terenului cultivat, efectivul de animale şi denumirea produselor.

Un element de noutate adus de lege este carnetul de producător fără de care marfa nu poate ajunge pe tarabă, un act care se presupune că va da o lovitură grea mafiei pieţelor. Unul dintre miile de ţărani care sunt nevoiţi să suporte atacurile mafioţilor e Dumitru Stan (66 de ani) din Cornetu, Ilfov. Din 2002 îşi vinde în Piaţa Rahova din Bucureşti zarzavaturile şi legumele cultivate în curte.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button