Samsarii de telefoane vânați de polițiști. 9 mandate de percheziție au fost puse în aplicare în București și Ilfov

24 aug. 2022
473 afișări
Samsarii de telefoane vânați de polițiști. 9 mandate de percheziție au fost puse în aplicare în București și Ilfov
Samsarii de telefoane vânați de polițiști. 9 mandate de percheziție au fost puse în aplicare în București și Ilfov | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

În dimineața zilei de 24 august 2022, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare mai multe percheziții în Capitală și în Ilfov.

Percheziții la mai mulți samsari de telefoane din București și Ilfov

Polițiștii au pus în aplicare miercuri, 24 august 2022, 9 mandate de percheziție în București și Ilfov, la adresele mai multor samsari de telefoane de lux. Liderii aceste grupări înființaseră mai multe societăți pe care le foloseau pentru a cumpăra telefoanele, conform Știripesurse.ro.

Ulterior acestea erau revândute, fără a fi înregistrate și fără a achita taxele, astfel prețul lor putea fi unul mai mic.

Din cele 9 mandate, 7 au fost în București și 2 în Ilfov. De asemenea, polițiștii au executat și 8 ordonanțe de ridicare de înscrisuri.

Livrări de telefoane de peste 9.000.000 de lei

După cum informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în perioada 2019 – 2021, 8 societăți comerciale au efectuat livrări de telefoane mobile de lux pe teritoriul României, conform probelor administrate.

Acestea au fost vândute fără ca veniturile obținute în urma tranzacțiilor să fie evidențiate în contabilitate. Astfel că, au fost obținute venituri de mai mult de 9.000.000 de lei.

În această cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii următoarei infracțiuni:

  • Evaziune fiscală.

Cercetările în această cauză sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cookies