Sâmbăta filtrelor în trafic. După cele două cazuri de fugari, polițiștii s-au întors pe străzile Capitalei și au reținut 35 de permise

30 oct. 2022
421 Afișari
Sâmbăta filtrelor în trafic. După cele două cazuri de fugari, polițiștii s-au întors pe străzile Capitalei și au reținut 35 de permise

După cele două cazuri petrecute în această săptămână, de nesupunere la somațiile polițiștilor din București, Brigada Rutieră a făcut razie în trafic.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe sectoarele de drum din municipiul Bucureşti cu risc rutier sporit în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie.

Aceștia au dat 117 amenzi și au reținut 35 de permise de conducere. Cele 35 de permise de conducere au fost reţinute după cum urmează:

  • 25 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h;
  • 8 pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h;
  • 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului(infracţiune).

Polițiștii rutieri au mai întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h.

Mai mult, în urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei în cauză a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

„Din păcate, atât imaginile cât și cuvintele sunt lipsite de însemnătate dacă ne referim la cei 35 de conducători auto care, seara trecută, și-au riscat nu doar propria viață ci și pe a celorlalți parteneri de trafic, prin deplasarea cu o viteză excesivă pe sectoarele de drum din municipiul București”, a transmis Poliția Capitalei.

În urmă cu câteva zile, un șofer teribilist de 23 de ani a refuzat să se legitimeze când i se cereau actele și a fugit cu mașina, cu poliția pe urmele sale. A fost prins după 11 ore.

Un alt teribilist s-a urcat la volan la vârsta de 17 ani deși era sub vârsta de conducere și a fost prins de Poliție în afara Bucureștiului.

Îți mai recomandăm și:

Cookies