Sâmbătă, concert şi două expoziţii la galeria Celula de artă din Bucureşti

03 mart. 2021
34 afișări
Sâmbătă, concert şi două expoziţii la galeria Celula de artă din Bucureşti

Un performance susţinut de multi-instrumentistul autodidact Cătălin Lungu şi o expoziţie a artistelor Maria Buciu şi Andreea Toma vor fi găzduite în această lună în Galeria neconvenţională Celula de artă din B-dul Carol nr. 53.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, sâmbătă, de la ora 19,00, va avea loc Celula Session #5, un mini-concert din seria de performance-uri iniţiate de Celula de Artă în care muzicianul Cătălin Lungu va cânta „folosindu-se de chitară, trompetă preparată, loop-uri şi efecte”.

„Performance-ul va consta într-o redescoperire a sunetului cu aceleaşi dispozitive, instrumente şi mijloace care l-au ajutat pe artist să cunoască atât plafonarea, dar şi noul în muzică, iar momentul muzical îşi propune să emuleze o parte din camera în care Cătălin scrie muzica sau experimentează jucăuş, iubitor, curios sau haotic cu sunetul”, precizează sursa citată.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Celula de Artă

În lucrarea „Înăuntru”, Maria Buciu, deşi promite, prin titlu, „o atmosferă intimă, confesională”, oferă privitorului o „interioritate (…) captivă, lipsită de gen şi persoană”.

„Maria s-a folosit de proporţii – sau mai degrabă de disproporţii – pentru a explora relaţiile de forţă dintre spaţiu şi ocupant. Neajutorare, frică, abandon, fatalism, amnezie, haos – acestea sunt câteva dintre temele şi emoţiile ce răzbat din lucrările ei şi pe care ne va fi destul de uşor să le (re)trăim, la rândul nostru, ca supravieţuitori ai pandemiei şi ai distanţării sociale. Peisajele şi interioarele ilustrate de ea dezvăluie creaturi închise în ample spaţii muzeale, reduse la o existenţă stingheră, oarecum microscopic”, se arată în comunicat.

Lucrarea „Înăuntru” poate fi văzută la Celula de Artă între 15 şi 29 martie.

Lucrarea „Pharmakon”, un manifest al artistei Andreea Toma împotriva abuzului de medicamente, face parte din proiectul „Mass Media”, ce îşi propune să demonstreze că mijloacele de comunicare în masă propagă strategii „culturale” distructive, care împing la un consum de informaţie neselectiv.

Instalaţia poate fi văzută între 29 martie – 11 aprilie.

Niciuna dintre expoziţii nu va avea vernisaj cu public şi pot fi văzute la Celula de Artă la orice oră.

Maria Buciu este absolventă a liceului de artă „Nicolae Tonitza” şi a Şcolii de artă Bucureşti – secţia pictură şi profesează ca arhitect în Bucureşti.

ATOMA (Andreea Toma) este un artist vizual, graphic designer şi muralist din Bucureşti, absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia pictură, şi membru fondator al galeriei Celula de Artă. Cercetarea sa artistică se concentrează pe spaţiul contemporan, abordând teme ce ţin de manipularea la nivel de masă, prin intermediul mass-media şi al reţelelor de socializare.

Celula de artă este un spaţiu cu deschidere stradală ce îşi propune să permită lucrărilor să evadeze din spaţiul clasic al galeriei pentru a interacţiona cu un public nou, care nu obişnuieşte să participe la vernisaje, oferind astfel un dialog liber, direct şi nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale şi încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezenţă de aproximativ patru ani (2017 – 2021) pe scena artei din Bucureşti, Celula de Artă a susţinut circa 70 evenimente (expoziţii, performance-uri, live-uri).

Cookies