FIT CITY

Salvatorii răniţilor din Colectiv, răsplătiţi cu Crucea Casei Regale a României

Decorațiile regale au fost oferite, în numele Regelui Mihai, de Principesa Margareta, la ceremonie fiind prezenți și Principele Radu și Principesa Maria. La evenimentul de la Palatul Elisabeta au fost prezente aproximativ două sute de persoane, dar numărul celor decorați a fost mai mare.

Principele Radu a citit toate aceste nume, subliniind că aceasta a fost solicitarea Regelui Mihai, „din respect pentru fiecare din personalitățile decorate”.

Crucea Casei Regale a fost conferită unui număr de 16 echipe de profesioniști din toate specialitățile medicale, paramedici, aviatori, pompieri și auxiliari, din 16 spitale și patru alte instituții ale statului român „pentru competența și generozitatea cu care au răspuns dezastrului uman din Clubul Colectiv, pentru simțul datoriei față de cetățean, compasiunea pentru cei răniți, pentru etica dovedită în exercitarea profesiei și misiunii lor într-un moment dificil, pentru prețuirea pe care au dovedit-o față de fiecare viață — principiu fundamental hipocratic — și pentru că prin curajul, destoinicia și abnegația lor au dovedit profesionalismul medicinei de urgență din România”.

De asemenea, familia regală a României a dorit să onoreze și ajutorul acordat de spitalele din Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Austria, Israel și Franța, spitale care au preluat victime ale incendiului din clubul Colectiv.

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, prezent la eveniment, a remarcat că aceasta este prima decorație oferită de o instituție persoanelor implicate în intervenția, tratamentul și transportul răniților în incendiul de la Colectiv.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button