Victor Cătălin Radu este încă elev de liceu şi a venit în urmă cu un an la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. „Niciodată n-am să uit prima mea gardă. Ţin minte că am fost foarte fericit că am avut ocazia să merg pe ambulanţă. Trebuie să fii pregătit pentru orice, pentru toate tipurile de pacienţi, pentru toate tipurile de patologii”, a spus Victor, citat de realitatea.net.
Şi Anişoara Pandele a venit ca voluntar la Salvare în urmă cu mai bine de doi ani, chiar dacă de profesie este contabil. „Am auzit că au nevoie de voluntari şi m-am prezentat la Serviciul de Ambulanţă. Am văzut că au nevoie de ajutor şi pot să fac ceva pentru cei ce au nevoie de ajutor”, a spus Anişoara.
În prezent, la Serviciul de Ambulanţă sunt 250 de voluntari. „Majoritatea vin în jur de trei gărzi pe lună. Nu reuşesc mai mult, pentru că toţi au o activitate: fie sunt elevi, fie sunt studenţi sau chiar sunt angajaţi”, a spus managetul Serviciului de Ambulanţă, Alis Grasu.
Citeşte şi 7.000 de români vor să intre marţi seară în cartea recordurilor cu Salvarea Bucureşti care va organiza „cea mai mare lecţie de prim ajutor din lume”. Pentru ca recordul sa fie omologat este nevoie de 7.000 de participanţi.