Salvatorii de la București au scos de sub dărâmături un bărbat care a supraviețuit aproape o săptămână. Impresionantă misiune de salvare în Turcia

13 feb. 2023
246 Afișari
Salvatorii de la București au scos de sub dărâmături un bărbat care a supraviețuit aproape o săptămână. Impresionantă misiune de salvare în Turcia
Salvatorii de la București au scos de sub dărâmături un bărbat care a supraviețuit aproape o săptămână. Impresionantă misiune de salvare în Turcia | Sursă foto: Facebook-ISU București-Ilfov

O echipă din cadrul ISU București-Ilfov a realizat o misiune de salvare impresionantă în Turcia. Salvatorii români au fost de sub dărâmături un bărbat după aproape o săptămână.

Misiune de salvare din Turcia a unei echipe ISU București-Ilfov

Duminică dimineață, echipa RO USAR 2 din cadrul ISU București-Ilfov a salvat un bărbat în vârstă de 35 de ani în cadrul unei misiuni de salvare ce a avut loc în zona afectată de cutremurul din Turcia.

Misiunea a avut o durată de 12 ore, iar bărbatul a fost scos de sub dărâmături după aproape o săptămână. Victima a fost identificată de către salvatori cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor și scoasă de sub rămășițele clădirilor distruse de cutremur.

După eforturi eroice de îndepărtare a rămășițelor i s-a oferit bărbatului o mască de oxigen, transmite ISU București-Ilfov.

În Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România. Acestea sunt formate din personal de căutare și salvare RO-USAR, medici și asistenți din cadrul SMURD. De asemenea, la salvarea oamenilor de sub dărâmături se afla și personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, transmite News.ro.

Până la acest moment, salvatorii români au identificat și scos de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care au avut loc pe teritoriul Turciei 6 persoane, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Te-ar mai putea interesa și: 

Peste 34.000 de oameni au murit în urma seismelor

Mii de persoane au murit în urma cutremurelor ce au avut loc săptămâna trecută în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a ajuns duminică la 34.179, după cum relatează CNN.

Centrul turc de coordonare a situațiilor de urgență a anunțat că numărul deceselor a ajuns la 29.605. În ceea ce privește morții ce au fost înregistrați în Siria, numărul a ajuns la 4.574.

Salvatorii din Turcia încă încearcă să găsească supraviețuitori sub clădirile distruse de seria de cutremure. Grupul salvatori al Căștilor Albe din Siria a anunțat că operațiunile de căutare au fost oprite, după ce joi nu a mai fost găsită nici o persoană în viață.

Cookies