Salvaţi Copiii demarează campania de dotare a spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală

de:
08 aug. 2014
0 afișări
Salvaţi Copiii demarează campania de dotare a spitalului

Pentru achiziția aparatului, în valoare de 10.000 de euro, este nevoie de mobilizarea cât mai multor donatori, persoane fizice sau juridice, în condițiile în care, pentru a face față nevoilor din această secție, incubatorul ar trebui instalat în următoarele două luni, conform unui comunicat de presă remis de organizaţie.

Secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului „Grigore Alexandrescu” a fost înfiinţată recent, în anul 2000, pentru a răspunde nevoilor copiilor născuţi prematur care ajungeau aici din întreaga ţară. Spre deosebire de restul unităţilor sanitare pediatrice din ţară, copiii internaţi aici sunt, cu toţii, cazuri grave: majoritatea suferă de malformaţii grave – peritonite, atrezii de esofag sau de intestin -, iar şansa lor de supravieţuire depinde de echipa de medici şi de aparatura pe care aceştia o au la dispoziţie.

„Îngrjim copii de 700-800 grame, iar unii dintre ei ajung să stea în spital luni de zile, timp în care casa lor este, practic, un incubator. Rămân aici, în secţia de terapie intensivă, până când capătă suficiente forţe să-şi ia viaţa pe cont propriu. Pentru ei, incubatorul este un mod de viaţă”, spune Ana-Maria Brădeanu, medic neonatolog în cadrul spitalului „Grigore Alexandrescu”. Din păcate, supraaglomerarea secţiei de terapie intensivă face ca, prea des, medicii să fie forţaţi să aleagă între bebeluşii care vor avea acces la unul dintre cele patru incubatoare existente.

Oricine se poate alătura cauzei Salvati Copiii: prin donații lunare de 10, 30 sau 100 de lei la adresa http://www.salvaticopiii.ro/?id2=000200070010 

Cookies