„Salvaţi Bucureştiul”: Vom milita împotriva realegerii lui Sorin Oprescu ca primar general

de:
10 dec. 2010
0 Afișari

Anunţul asociaţiei vine după ce edilul i-a invitat pe reprezentanţii societăţii civile la Clubul Diplomaţilor, pentru un pahar de şampanie, „după ce doi ani şi jumătate a refuzat dialogul cu ONG-urile din Platforma pentru Bucureşti”, după cum afirmă ONG-urile.

Invitaţia este considerată halucinantă. „Asociaţia ‘Salvaţi Bucureştiul’ nu este o adunătură de pişcotari, ci o organizaţie profesională care a solicitat întâlniri de lucru pe subiecte care ţin de dezvoltarea Bucureştiului”, spun reprezentanţii organizaţiei într-un comunicat.

„Asociaţia consideră cu atât mai halucinantă propunerea cu cât, în acelaşi interval de timp, imobilul din str. Berzei 34, parte a ansamblului monument istoric Știrbei Vodă este demolat, iar locatarii din str. Berzei nr. 32 şi 30 trăiesc o adevărată dramă, strângându-şi lucrurile în intervalul de 72 de ore pe care somaţia emisă de Sorin Oprescu li le acordă, în contratimp cu buldozerele primarului Oprescu”, se mai precizează în comunicat.

Recent, Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” a cerut demisia arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, căruia îi reproşează „încălcarea principiilor profesionale şi obedienţa faţă de primarul Sorin Oprescu”.

Cookies