Salvaţi Bucureştiul va contesta decizia de mediu pentru mall-ul din spatele Palatului Ştirbey

de:
16 oct. 2015
0 Afișari
Salvaţi Bucureştiul va contesta decizia de mediu pentru mall-ul din spatele Palatului Ştirbey

Conform legii, aceasta procedură precede cu 30 de zile actiunea in instantă.

Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a emis in ședinta din 29 septembrie 2015, a cărei ordine de zi nu a fost cunoscută public, o decizie de mediu pentru proiectul imobiliar din spatele Palatului Stirbei, informează un comunicat remis de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

„Asa cum am declarat incă din luna august, cand Agentia pentru Protectia Mediului a amanat, la presiunea străzii, emiterea avizului de mediu, totul a fost o strategie de tergiversare. S-a așteptat un moment favorabil, cand agenda publică a fost alta, pentru a se emite pe sub masă aceast aviz. Dar aceste practici trebuie să inceteze. Vom merge mai departe cu actiunile noastre si vom apela la toate instrumentele juridice pentru a pune capăt tentativelor acestor oameni de a servi grupurile de interese in detrimentul orasului si al cetătenilor săi”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativă al Uniunii Salvati Bucurestiul si al ASB.

Proiectul imobiliar din spatele Palatului Stirbei este ilegal din mai multe considerente, transmite Nicuşor Dan. El subliniază că încalcă regulamentul de urbanism al zonei protejate, nu prevede numărul minim de locuri de parcare si nu are suprafata minimă de spatiu verde.

Totodată, acest proiect este nociv pentru traficul din București, intrucat construirea a 30.000 metri pătrati va sufoca traficul intr-o zonă deja foarte aglomerată a capitalei, adaugă acesta, subliniând totodată: „constructia acestui mall in imediata vecinătate a unui momument istoric reprezentativ al Bucurestiului, Palatul Stirbei, construit in 1835, agreseaza inclusiv patrimoniul istoric al orașului.”

„Nu se va mira nimeni atunci cand Directia Nationala Anticoruptie va descinde la Agentia pentru Protectia Mediului București. Este o institutie profund coruptă, care nu a respins niciodată un proiect imobiliar inoportun. De altfel, numeroase acte emise de această agentie au fost anulate de instanta. Nu trebuie să uitam nici de ipocrizia fostului secretar de stat in Ministerul Culturii Radu Boroianu care a declarat public că „șefii de instituții care vor să aprobe construirea celor două clădiri sunt duși cu capul”, desi el insuși este semnatarul avizului dat de Ministerul Culturii in acest caz”, a declarat Nicușor Dan.

Cookies