Salus, producătorul care dă „temperatura“ exactă când vine vorba despre termostate ambientale! (P)

07 sept. 2021
46 afișări
Salus, producătorul care dă „temperatura“ exactă când vine vorba despre termostate ambientale! (P)
Salus, producătorul care dă „temperatura“ exactă când vine vorba despre termostate ambientale! (P)

Pentru a crea un ambient plăcut în locuința proprie, ai nevoie de termostate ambientale de cea mai bună calitate. Aceste dispozitive, cunoscute și sub numele de cronotermostate, permit setarea temperaturii centralei termice, astfel încât să te bucuri de condiții optime în casă, indiferent de temperatura exterioară.

Ce trebuie să știi despre termostate ambientale?

Înainte de a cumpăra astfel de dispozitive, este nevoie să te informezi despre funcțiile și caracteristicile lor. Astfel, este important de înțeles faptul că, pe lângă rolul de menținere a unei temperaturi plăcute, ele au o funcție importantă și în economisirea energiei consumate pentru încălzire.

Majoritatea termostatelor sunt compatibile cu centralele termice comercializate la noi în țară, indiferent dacă funcționează pe gaz, pe lemne sau cu curent electric. Ele pot fi utilizate în același timp și la aparatele de aer condiționat.

Principiul de funcționare este extrem de simplu: utilizatorul reglează temperatura dorită, spre exemplu 21 de grade, iar termostatul îi comunică centralei faptul că trebuie să încălzească încăperea exact până la această temperatură. Când în cameră se înregistrează 21 de grade Celsius, termostatul emite comanda de oprire a centralei. Apoi, dacă temperatura scade sub cea dorită, dispozitivul pornește din nou centrala.

Datorită folosirii acestor dispozitive, centrala funcționează mereu la un nivel de întreținere a căldurii, fapt ce duce la economisirea energiei și combustibilului. În plus, în casă este mereu o ambianță plăcută, fără ca tu să fii nevoit să umbli mereu la butoanele centralei. Practic, e suficient să setezi temperatura dorită la începutul sezonului rece și apoi nu va mai trebui să intervii.

Poți să profiți de avantajele oferite de termostate ambientale și în perioadele în care pleci de acasă. Oprirea centralei când pleci în vacanță nu ar face decât să crească efortul depus de aceasta la întoarcerea ta. Dacă procedezi în acest fel, vei reveni într-o casă rece, iar centrala va consuma mai mult pentru a încălzi locuința. În schimb, dacă setezi o temperatură plăcută chiar și când ești plecat, te întorci într-o casă caldă și confortabilă, cu un ambient prietenos, iar centrala nu va consuma prea multă energie.

termostate ambientale

Salus, producătorul care dă temperatura corectă!

Printre producătorii de termostate ambientale, Salus se remarcă prin calitatea dispozitivelor, gândite astfel încât să îi asigure utilizatorului un grad sporit de confort și armonie.

De exemplu, produsul Salus IT500 este un pachet ce include un cronotermostat cu un design modern, ecran LCD și butoane tactile, care permite atât controlul local direct de pe termostat, cât și la distanță, prin intermediul aplicației de pe telefon, laptop, tabletă sau PC. Nu necesită conexiune prin cablu, comunicarea între diferitele componente realizându-se wireless. Aplicația este prevăzută cu funcții multiple, precum mod de salvare energie, protecție anti-îngheț sau geolocație.

De asemenea, Salus 091FLRF este un cronotermostat de ambient programabil cu unde radio, compatibil cu majoritatea centralelor termice. Datorită utilizării acestui dispozitiv, se realizează o economie de energie de până la 30%. Este dotat cu 9 programe, dintre care 6 presetate, iar 3 modificabile de către utilizator. Există trei niveluri de temperatură: de zi, noapte și anti-îngheț, iar distanța de comunicare este de până la 60 de metri în spațiu deschis.

În magazinul online Quickshop.ro poți consulta întreaga ofertă de termostate ambientale Salus. Vei găsi zeci de produse care îți vor dărui confortul meritat, de-a dreptul unic!

Cookies