Saltele, mobilă, fiare vechi și inimaginabile gunoaie, scoase de 3 zile din curtea unui bucureștean din S2. Curățarea locului va mai dura încă pe-atât

02 mai 2024
22733 afișări
Saltele, mobilă, fiare vechi și inimaginabile gunoaie, scoase de 3 zile din curtea unui bucureștean din S2. Curățarea locului va mai dura încă pe-atât
Saltele, mobilă, fiare vechi și inimaginabile gunoaie, scoase de 3 zile din curtea unui bucureștean din S2. Curățarea locului va mai dura încă pe-atât | Sursa foto: Radu Mihaiu - Facebook

Dintr-o curte aflată în Sectorul 2 se scoate gunoi de 3 zile. Saltele, mobilă, geamuri, lemne și fiare au fost aruncate aici, cel mai probabil, de-a lungul anilor, transformând locuința într-un focar de infecție.

Sunt luate în vizor zeci de astfel de locuri insalubre

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță, pe pagina sa de Facebook, că angajații de la salubrizare scot gunoi din această curte de 3 zile. Multe locuri din București sunt transformate, de-a lungul zecilor de ani, în focare de infecție. În astfel de locuri se aruncă de la mobilier și saltele, până la materiale de construcții.

Aici se scoate gunoi de 3 zile. Mai avem probabil încă două de muncă.

Așa arată asanarea unor focare strânse în zeci de ani. Astfel de exemple au existat cu sutele. Din centru până la periferie.

Le-am eradicat, le monitorizăm, pentru că în multe locuri se reia obiceiul prost de a se arunca gunoaie.

Edilul precizează că PS2 are în evidență câteva zeci astfel de locuri, mai exact 39. Pentru 7 dintre ele se așteaptă aprobarea de la instanță pentru a interveni și a scoate gunoiul de pe terenuri.

20 de tone de gunoi au fost scoase de pe un teren privat

În luna noiembrie a anului trecut, de pe o proprietate privată din Sectorul 2, s-au scos 20 de tone de gunoi.

Deși procedura legală prin care putem intra și curăța în curțile transformate de proprietari în gropi de gunoi e complicată, ne-am ținut de treabă. Vom eradica toate aceste focare de infecție pe care le avem în evidență.

Primarul explica, anul trecut, că toate costurile pentru igienizarea terenului vor fi suportate de proprietari.

Și ca să fie clar, toate costurile aferente igienizării vor fi imputate proprietarilor. Nu plătim servicii de curățenie „la domiciliu” din bani publici.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies