ȘTIRI

Sălile de noroc şi pieţele din Sectorul 5, verificate de Poliţie

În cursul zilei de 1 martie, poliţiştii au acţionat în pieţele de pe raza sectorului şi în zonele adiacente acestora, în vederea combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului stradal ilicit, fiind controlate peste 40 de unităţi comerciale, fiind aplicate peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 de lei şi au fost fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Beneficiind de sprijinul unor specialişti din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, poliţiştii bucureşteni au verificat 16 societăţi comerciale cu obiect de activitate jocurile de noroc. Au fost vizate societăţile de profil situate în proximitatea unităţilor de învătământ, la una dintre ele, poliţiştii capitalei au depistat un minor ce juca la aparatele de noroc, motiv pentru care a fost luată măsura suspendării licenţei de funcţionare a sălii de jocuri respective.

În urma verificărilor a mai fost depistată o societate ce desfăşura activităţi de jocuri de noroc şi pariuri sportive fără a putea prezenta documente de autorizare. S-a dispus indisponibilizarea a 11 aparate slot machine şi o ruletă. Totodată, poliţişti din cadrul Secţiei 19 – Compartimentul Sisteme de Pază au dispus sancţionarea contravenţională a societăţii menţionate cu amendă în valoare de 7000 lei, pentru refuzul de a prezenta documentele solicitate pentru realizarea unui control pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi protecţia bunurilor. Poliţiştii Capitalei au beneficiat de sprijinul de specialitate al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5.

În seara zilei de 28.02.2014, au fost organizate 16 filtre împreună cu Brigada Rutieră, ocazie cu care poliţiştii bucureşteni au depistat un autocamion ce transporta baxuri cu articole vestimentare, aproximativ 7500 obiecte, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button