Utile

Săli de fitness închise. La ce rată de incidență se închid acestea – date actualizate

În valul 4 al pandemiei COVID, sportul poate fi practicat în sălile de fitness și la o rată de incidență mai mare de 4 la mia de locuitori, lucru imposibil în valurile anterioare de infectare cu virusul Covid-19. Cu toate acestea, sălile nu sunt deschise pentru toată lumea, ci doar pentru cei vaccinați sau testați. Însă ele rămân deschise.

Practic, odată cu introducerea certificatului verde – valabil de luni, 20 septembrie- , sălile de fitness sunt lăsate deschise și după pragul de 4/1.000 de locuitori. Accesul este permis însă doar pentru cei vaccinați sau testați.

Măsura este valabilă până când rata de incidență atinge 6/1.000 de locuitori. După pragul de 6/1.000 de locuitori, sălile de sport/fitness se închid. 

La o incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori sălile de sport și/sau fitness își desfășoară activitatea la jumătate, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Un mare lanț de săli de fitness și-a anunțat clienții de modificări. Totodată, reglementările li se aplică și instructorilor. Compania World Class România a menționat că noile restricții se aplică în cazul tuturor persoanelor care intră în contact cu sala, fie că este vorba de angajați, colaboratori sau clienți.

Citește ȘI BREAKING Noi măsuri COVID: vaccinații pot ieși din casă când e carantină de noapte, fără certificat pentru copii de 6-12 ani. La ce incidență e carantină de weekend

Citește ȘI UPDATE Bucureștiul scapă de carantină de noapte în weekend și program redus la magazine. Ședință la Prefectură

“Dorim să va aducem la cunoștință că, în perioada imediat următoare, în funcție de ce se va decide la nivel național, angajații și colaboratorii World Class România care nu dețin un certificat de vaccinare sau un certificat care să facă dovadă că au avut Covid în ultimele 6 luni se vor află în imposibilitatea de a-și desfașura activitatea fără a prezenta un test covid negativ la intrarea în locațiile World Class România.

Compania înțelege în totalitate și respectă dreptul fiecărui angajat și a fiecărui colaborator în ceea ce privește decizia de a se vaccina, însă totodată va pune în vedere faptul că odată ce noile restricții vor intra în vigoare, numai persoanele care îndeplinesc condițiile mai sus enumerate își vor mai desfășura activitatea în cadrul companiei, conform reglementărilor impuse de lege”, se arată într-un comunicat trimis de către World Class România, potrivit romaniatv.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button