Salariu de începător de 1900 de euro, în România: Nu trebuie decât să răspunzi la telefon

de:
23 oct. 2013
1 Afișari
Salariu de începător de 1900 de euro, în România: Nu trebuie decât să răspunzi la telefon

Conform unei analize a americanilor de la CGS, cele mai mari salarii ca începători în industria de call center din România le primesc vorbitorii de limbi nordice sau de olandeză, retribuţiile de start se situează, în medie, între 1.450–1.900 euro brut pe lună, în funcţie de toate abilităţile solicitate pentru fiecare post în parte.
În topul celor care au cele mai avantajoase salarii din call centere se află, de asemenea, vorbitorii de germană, portugheză sau limbi central-europene, cu o medie de 850–1.200 euro brut pe lună, scrie businesscover.

„Salariile acordate angajaţilor care cunosc limbile străine menţionate anterior ajung la acele niveluri în primul rând întrucât vorbitorii respectivi sunt greu de găsit pe piaţa muncii, iar noi avem cereri pe aceste segmente din partea companiilor-clienţi pentru care furnizăm serviciile de outsourcing. În plus, în general solicităm aceloraşi angajaţi inclusiv dezvoltarea unui anumit set de competenţe suplimentare (cel mai adesea tehnice), pe baza trainingurilor susţinute în firmă împreună cu companiile beneficiare; desigur că ajungem astfel la un profil de angajat care trebuie retribuit pe măsură”, spune Vladimir Sterescu, country manager CGS.

„În ceea ce priveşte limba engleză, media salarială se situează între 450 – 750 euro brut pe lună, în funcţie de proiect, tipul de call center, competenţele tehnice ale angajatului etc”, explică Vladimir Sterescu. Acesta susţine că la salarii se adăugă bonusuri de performanţă, premii sau tichete de masă, iar vorbitorii de limbi de circulaţie europeană ajung în primul an de muncă la venituri situate între 600 – 850 euro brut.

Cookies