ARHIVA B365

Salariile piloţilor Tarom, între 1.500 şi 4.000 de euro/lună

„De opt ani de zile nu ni s-a modificat salariul. Raportat la inflaţie am pierdut faţă de acum opt ani. Noi ne-am făcut treaba, ne-am respectat atribuţiile, am înţeles greutăţile prin care trece compania. Însă de opt ani de zile aşteptăm rezultate la Tarom, care nu se văd. Eficienţa managementului se vede în rezultate, nu în promisiuni. Productivitatea companiei se reflectă şi în veniturile noastre. (…) Oamenii sunt stresaţi, nemotivaţi”, spune Radu Fleanţă, preşedintele sindicatului piloţilor de linie din Tarom.

El a mai precizat că personalul navigant (piloţii şi însoţitorii de bord) nu a fost de acord cu condiţiile din contractul colectiv de muncă, semnat la începutul lui septembrie, dar este nemulţumit în principal de direcţia spre care se îndreaptă compania.

Potrivit zf.ro, protestul lor este mascat sub motive legale. În weekend Tarom a anulat două curse de la Bucureşti la Iaşi şi alte două curse spre Salonic şi respectiv Moscova şi retur, după ce însoţitorii de bord s-au declarat inapţi de zbor.

În septembrie, piloţii nu s-au prezentat la lucru, fiind nemulţumiţi de prevederile din noul contract colectiv de muncă. Compania anunţa recent pe site că se confruntă cu „o lipsă de personal navigant apt de zbor (însoţitori de bord)”.

Mai mult pe zf.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button