Salariile personalului nedidactic din învățământ ar putea creşte cu 5%

de:
20 mai 2015
0 Afișari
Salariile personalului nedidactic din învățământ ar putea creşte cu 5%

Mai precis, este vorba despre personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele școlare și unitățile conexe, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare. Veniturile acestora nu au mai crescut în perioada 2008-2015 decât pentru recuperarea reducerilor din 2010 şi pentru asigurarea nivelului dalariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, conform romaniatv.net.

Dacă personalul didactic şi cel didactic auxiliar din învățământ a beneficiat de majorări salariale succesive prevăzute în OUG nr. 103/2013 și OUG nr. 83/2014, personalul nedidactic nu s-a bucurat de un tratament similar, fapt ce se doreşte a fi corectat prin Ordonanţa de urgenţă care prevede ca, începând din 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor celor din această categorie să se majoreze cu 12% faţă de luna iulie 2015.

Proiectul de ordonanță de urgență are rolul de a detensiona situația creată între categoriile de personal din învățământ, potrivit notei de fundamentare prezentate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanței de urgență, vor beneficia 53.848 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.468 de persoane din învățământul 
universitar.

Cadrele didactice mai au însă de aşteptat până la o nouă creştere salarială, cu toate că sindicaliştii au încercat să obţină şi pentru ei un acord cu guvernanţii.

 

Cookies