Salarii mai mari pentru angajații de la metrou. După 26 de runde de negocieri, noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost înregistrat la ITM

18 sept. 2023
1043 Afișari
Salarii mai mari pentru angajații de la metrou. După 26 de runde de negocieri, noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost înregistrat la ITM
Salarii mai mari pentru angajații de la metrou. După 26 de runde de negocieri, noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost înregistrat la ITM. FOTO: Agerpres

Începând cu data de 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor avea salarii mai mari. Aceștia vor câștiga cu 13% mai mult, iar salariul mediu net va depăși suma de 7.400 de lei. Președintele Consiliului de Administrație Metrorex a declarat că s-a ajuns la un numitor comun după 26 de runde de negocieri, iar noul Contract Colectiv de Muncă a fost înregistrat la ITM, conform Gândul.

Salarii mai mari pentru angajații de la metrou

Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor, a transmis Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, pentru Gândul.

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex a mai transmis că noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Mihai Barbu a mai declarat că noul CCM nu prevede doar salarii mai mari pentru angajații de la metrou:

Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masă.

Astfel, începând cu data de 1 noiembrie 2023, salariile vor crește 13%.

În prezent, salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei, iar salariul net este de 6.628 de lei. Începând cu data de 1 noiembrie, salariul mediu brut la Metrorex va fi de 12.803 lei, iar salariul net va fi de 7.490 de lei.

Încă din luna iunie, președintele CA Metrorex declara că șefii Metrorex aveau discuții permanente cu sindicaliștii care amenințau cu greva la metrou:

Bineînțeles că este normal pentru orice om să-și dorească mai mulți bani la salariu, dar nu putem depăși cheltuiala salarială, pentru că este ilegal. Și atunci, în limita cheltuielii salariale, și a bugetului pe care noi îl avem aprobat, prin Hotărâre de Guvern, încercăm să găsim cele mai bune soluții, și pentru companie, dar și pentru angajați, spunea Mihai Barbu la acea dată, conform Gândul.

Cookies