ARHIVA B365

Salarii mai mari la metrou: Angajaților Metrorex le cresc veniturile, după amenințarea cu greva

conducerea Metrorex a semnat noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) în condiţiile solicitate de sindicalişti.
Secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM) Florian Crişu a declarat: „Şi noi şi conducerea companiei am semnat noul CCM, pe care l-am trimis vineri spre analiză către ITM. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă semnat săptămâna trecută, salariile angajaţilor de Metrou vor fi indexate cu indicele inflaţiei pe 2014, în baza Memorandumului încheiat de Guvern cu FMI”, scrie bursa.ro.

În acest context, lucrătorii Metrorex au stins conflictul început împotriva conducerii, ne-a mai spus domnul Crişu.
În data de 17 septembrie, angajaţii de la Metrou au organizat o grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4.00 şi 6.00.

Cât au câștigat salariații Metrorex, în medie, anul trecut, aflăm din bugetul de venituri și cheltuieli al Societalii Comerciale de Transport cu Metroul București, „Metrorex” – S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pe care îl puteți consulta aici.

Conform documentului, câștigul mediu lunar per salariat este de 3776,42 lei pe lună, iar cu tot cu alte bonificații în lei sau în natură se ridică la 3.982,44. Media este făcută la nivelul de 4.508 salariați ai Societății Comerciale.  Spre comparație, salariul mediu la nivel național este de 1.548 de lei. 

Totalul cheltuielilor salariale la nivelul Societății se ridică la 215.433.910 lei. 

Salariu mediu


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button