ARHIVA B365

E OFICIAL: Salariile medicilor vor crește cu 25%. Asistenții sociali, fără salarii majorate

Premierul Victor Ponta a anunțat, în timpul ședinței de Guvern de miercuri, că Executivul aprobă creșterea salariilor medicilor, cu 25%. 

„E vorba de 25% la salariile actuale, nu la alte calcule. Majorarea se aplică pentru toată lumea care lucrează în sistemul sanitar”, a declarat Ponta.

În ceea ce privește majorarea salariilor asistenților sociali, Victor Ponta i-a solicitat, în ședința de Guvern, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să găsească variantele optime pentru ca aceștia să beneficieze de creșterile salariale.

„Vă aștept cu o soluție, doamna Plumb, și asistenții sanitari au o activitate la fel de importantă ca cei din sistemul sanitar”, a mai adăugat premierul.

Victor Ponta a susținut că dorește ca majorările salariale să fie însoțite de reforma din sistemul de sănătate.

„Mergem mâna în mână: creșteri salariale, cu reforme în sistem. Dacă s-ar fi putut să mărim cu 100%, 200% acum, aș fi făcut-o, pentru că ar fi fost corect. Dar acum putem să mărim cu 25%. Anul viitor, salariile personalului din sistemul medical se vor majora cu încă 25%”, mai susține prim-ministrul.

De această majorare ar putea beneficia peste 228 de mii de persoane din sistemul public de sănătate. Impactul bugetar anual ar fi de 1,7 miliarde de lei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button