Salariații Companiei Consolidări din București nu și-au mai luat salariile din decembrie. „Protestul foamei” în plină strădă. Reacția Primăriei Capitalei

16 iun. 2021
340 afișări
Salariații Companiei Consolidări din București nu și-au mai luat salariile din decembrie. „Protestul foamei” în plină strădă. Reacția Primăriei Capitalei

Salariații Companiei Municipale Consolidări au ieșit, miercuri, în stradă, după ce nu și-ar mai fi luat salariile din decembrie. Aceștia acuză Primăria Capitalei că nu a mai achitat facturile pentru lucrările prestate, astfel că salariile nu au mai fost plătite de la finalul lui 2020. Conducerea Companiei a trimis o scrisoare deschisă către primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Mai mulți salariați ai Companiei Consolidări au ieșit miercuri în stradă și au pichetat mai multe șantiere din Centrul Istoric al Capitalei.

„În cuprinsul adresei noastre din data de 18.11.2020 și înregistrată la Cabinet Primar General sub nr.6369/ 18.11.2020 vă informam faptul că valoarea totală a lucrărilor executate și neachitate aferente contractelor încheiate cu Primăria Municipiului București și cu administrațiile din subordinea acesteia se cifra la 46.543.330,00 lei și că înregistram la acea dată o producție nefacturată de cca. 35 milioane lei”, se arată în scrisoarea trimisă de Companie către Nicușor Dan.

Întârzieri foarte mari la plata salariilor

„Neplata facturilor de către Primăria Municipiului București și a administrațiilor din subordine a condus la înregistrarea de restanțe la plata salariilor, la plata datoriilor către bugetul consolidat al statului – acest aspect generând cheltuieli suplimentare cu privire la dobânzi, penalități și majorări de întârziere la plată, iar cu fiecare zi care trece această sumă crește proporțional cu valoarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat – precum și la plata furnizorilor”, spun cei de Compania Municipală Consolidări.

Salariații companiei nu și-au mai primit drepturile salariale aferente perioadei decembrie 2020 – iunie 2021
Potrivit sursei citate, salariații companiei nu și-au mai primit drepturile salariale aferente perioadei decembrie 2020 – iunie 2021.

618 salariați își desfășoară activitatea în cadrul companiei

În prezent, un număr de 618 salariați își mai desfășoară activitatea în cadrul companiei.

„Până acum au așteptat bugetul (Primăria Capitalei – n.r.), acum așteaptă să se organizeze. Dar din păcate, oamenii nu mai pot să înțeleagă, nu mai pot să suporte. Foarte mulți dintre ei sunt cu probleme sociale, sunt unici întreținători de familie. Oamenii au fost alături, au înțeles până acum. Este o cerere de ajutor de la domnul primar”, a declarat pentru Gândul directorul companiei, Laurențiu Moater.

Reacția PMB

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că cei de la Compania Consolidări ar fi executat mai multe lucrări fără acte, acesta fiind motivul pentru care administrația locală nu mai face plăți către societatea municipală. Potrivit PMB, compania se află în insolvență.

Cookies