BAZAR

Salamul EXPIRAT de două luni, de vânzare în continuare la un supermarket din centrul Capitalei

Salamul feliat care a fost reambalat şi reetichetat, prelungindu-i-se astfel ilegal termenul de valabilitate este expus, fără probleme, pe rafturile supermarketului situat în centrul Capitalei.

Suspiciunea că românii mănâncă ce aruncă nemţii la coşul de gunoi îi macină chiar şi pe cei care ar trebui să recomande salamul cu pricina. Şefa de raion de la un hypermarket din Capitală s-a confesat unei echipe România TV, într-un material filmat cu camera ascunsă. VIDEO, aici. 

În urma unei reclamaţii, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului a găsit peste şase tone de salam afumat cu termenul de valabilitate prelungit.

Toate hipermarketurile din ţară au fost controlate la sfârşitul săptămânii treute de inspectorii ANPC. Lanţurile de magazine sunt bănuite că au pus la vânzare produse expirate din carne, care au fost reambalate şi etichetate la o fabrică din Braşov. Controalele au început încă de acum două zile, când peste 6 tone au fost retrase și au fost date amenzi în valoare de peste 77 de mii de lei. 

Totul a pornit de la o reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Inspectorii au mers pe teren şi au descoperit că plângerea a fost reală.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat un control tematic ce a avut ca obiect verificarea calităţii şi conformităţii unor produse alimentare – salam feliat, capete de salam, precum şi felii de şuncă ambalate, produse care aveau data durabilităţii minimale depăşită şi modificată de către ambalator. Produsele se aflau la comercializare într-un lanţ de supermarketuri din toată ţara. […] Produsele ambalate în vid aveau data durabilităţii minimale modificată de ambalator, având data durabilităţii minimale depăşită de aproximativ 2 luni”, transmit cei de la ANPC într-un comunicat.

Este vorba de tone de salam expirat provenind din Germania, feliat, ce se vindea, cu toate că expirase cu mult timp în urmă. 4.500 de kilograme au fost găsite în depozitul din Brașov, iar 1.500 de kilograme au fost retrase din magazine.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button