ARHIVA B365

Sala Polivalentă și Academia de Tenis de la Lia Manoliu au primit girul consilierilor generali

Valoarea totală a investiţiei în Sala Polivalentă va fi de 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, iar banii vor fi virați din bugetul Municipalităţii. Construcțiile pentru Sala Polivalentă se vor finaliza în 24 de luni.

Arena multifuncţională va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri pătraţi.

Totodată, sala va avea „toate dotările aferente activităţilor sportive, de divertisment şi de afaceri” şi va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată şi învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic şi luminatoare de sticlă, se mai arată în proiect.

În expunerea de motive a proiectului, se mai arată că s-a identificat posibilitatea ca în sală să fie practicate următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă, dar şi a altele.

„Construcţia sălii multifuncţionale moderne şi impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, în vederea facilitării unei transformări funcţionale rapide, din arenă sportivă în scenă de concert, sau centru pentru congrese. (…)Trecerea rapidă de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajării în cel mai scurt timp. Astfel, este esenţial să fie avută în vedere şi optimizarea costurilor de reamenajare”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului.

Tot în ședința de sâmbătă, consilierii generali au aprobat şi proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru construirea Academiei de Tenis în Compexul Sportiv Lia Manoliu, care va avea şase terenuri de tenis şi gradene pentru 1.300 de spectatori. Pentru acest proiect, Municipalitatea ar urma să plătească 1,75 milioane de euro.

Vezi aici: Cum vor arăta noua Sală Polivalentă de la Lia Manoliu, Academia de Tenis și patinoarul artificial

Pe lista de investiții supusă aprobării Consiliului Municipiului București pentru anul 2013, în bugetul Capitalei, se află și obiective de interes sportiv. Cel mai important este Sala Polivalentă de la Lia Manoliu. Pentru acest obiectiv, Primăria a prevăzut o sumă de aproape 15 milioane lei pe anul 2013. Totuși totalul investiției ar urma să se ridice la aproximativ 363 de milioane lei, ceea ce înseamnă că suma prevăzută pentru anul acesta va permite doar începerea lucrărilor într-o fază incipientă. Pentru studiul de fezabilitate la Sala Polivalentă sunt prevăzute 22.000 lei.

În prezentarea făcută de edilul-şef la „Starea Bucureştiului”, se preciza că Arena Multifuncţională va avea o capacitate de până la 12.000 de locuri şi ar necesita o investiţie totală de 65 milioane euro. Sala polivalentă va fi situată pe o suprafaţă de teren de 43.000 mp, iar suprafaţa construită a acesteia va fi de 11.500 mp. Lucrările la Arena Multifuncţională sunt prevăzute să înceapă în trimestrul IV din 2013 şi urmează să fie finalizate la sfârşitul anului 2015.

Municipalitatea bucureşteană a primit girul pentru a construi sala polivalentă în Complexul Lia Manoliu încă din luna septembrie, în cadrul unei şedinţe de Guvern la care a participat şi primarul Sorin Oprescu. „Am aprobat prin HG trecerea unui teren de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea municipalităţii bucureştene, pentru a demara construirea acelei săli polivalente de care Bucureştiul avea nevoie. Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja făcute de Compania Naţionala de Investiţii. Am considerat că un astfel de proiect nu trebuie să fie administrat de Guvern. Aşa cum stadionul naţional este în administraţia Primăriei Generale, la fel şi sala polivalentă va fi construită de Primărie cu sprijinul Guvernului. Au fost câţiva ani de luptă între primar şi Guvern, acum din fericire pentru bucureşteni nu mai există o astfel de bătălie”, a declarat Ponta, în luna septembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button