O nouă Sală Polivalentă, de 62 milioane de euro, în Bucureşti

de:
05 apr. 2011
3 afișări
O nouă Sală Polivalentă, de 62 milioane de euro, în Bucureşti

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este dispus să cheltuiască 62 milioane de euro pentru proiectarea şi execuţia unui săli polivalente cu 20.000 de locuri în Bucureşti, potrivit unui anunţ de intenţie publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Procedurile de adjudecare a contractului vor fi demarate pe 1 iulie 2011, iar proiectarea şi execuţia lucrării vor dura 30 de luni. Unul din amplasamentele luate în discuţie este cartierul Ghencea, mai exact fostul teren al Ministerului Apărării Naţionale, trecut ulterior în administrarea primăriilor de sector, pentru construirea celor 10.000 de locuinţe ANL.

„Acolo (n.r- terenul de la Ministerul Apărării) se va face celebra Sală Polivalenta a Capitalei, după care toată lumea tânjeşte. Aduce (n.r.-sala) turişti în Bucureşti, aduce posibilitatea celor din regiune să participe la evenimente majore aici în Capitală”, spunea Elena Udrea în februarie la videochat-ul Realitatea.net realizat în parteneriat cu B365.ro.

De altfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului intenţionează să construiască în următorii şase ani 30 de săli polivalente, în întreaga ţară. Investiţia este de aproximativ 320 de milioane de euro. „Finanţarea programului se asigură din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alocaţii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public-privat, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite”, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern, elaborat de minister. În cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de săli polivalente, cu 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autorităţile administraţiei publice locale. În cazul Capitalei însă, autorităţile au decis să crească numărul de locuri până la 20.000.

Cookies