Sala Palatului va fi modernizată, anunţă ministrul Culturii

de:
27 ian. 2011
1 afișări
Sala Palatului va fi modernizată, anunţă ministrul Culturii

La conferinţa de presă dedicată celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu”, ce va avea loc în perioada 1 – 25 septembrie, după ce Holender a făcut o serie de remarci vizavi de faptul că festivalul se desfăşoară în continuare la Sala Palatului, care nu a fost reabilitată şi transformată într-un „mall cultural”, după cum i s-a promis la ultimele cinci ediţii ale evenimentului, ministrul Culturii a explicat că acest lucru nu a fost posibil din cauză că terenul aflat în jurul imobilului nu este în proprietatea Ministerului Culturii, relatează Mediafax.

Directorul artistic al Festivalului Enescu, Ioan Holender, s-a plâns că festivalul trebuie să aibă loc în vechea sală de congrese a lui Ceauşescu.

Kelemen a spus că s-au pierdut 3 – 4 ani cu discuţii şi negocieri din această cauză, fără a fi rezolvată problema, aşa că discuţiile s-au oprit şi a fost regândit proiectul de modernizare a Sălii Palatului. Acesta urmează să fie implementat cu fonduri europene, pentru că nu există fondurile necesare la bugetul de stat, în următorii 2 – 3 ani, pentru ca „Bucureştiul să aibă într-adevăr o sală modernă de spectacole aşa cum are orice Capitală”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, l-a invitat apoi pe ministru să inaugureze împreună, anul viitor, o nouă arenă, fără a dori însă să precizeze unde va fi aceasta construită. Edilul nu a dorit să dea alte detalii, dar a subliniat că această arenă va exista anul viitor.

Zubin Mehta, Daniel Barenboim si Vadim Repin se numara printre artistii care au confirmat participarea la editia din 2011 a Festivalului George Enescu, a anuntat miercuri conducerea festivalului. Manifestarea culturala va avea loc in Bucuresti in perioada 1-25 septembrie.

Cookies