Sala Palatului va fi modernizată și reconfigurată: Lifturi panoramice și supraetajare

de:
28 ian. 2015
27 Afișari
Sala Palatului va fi modernizată și reconfigurată: Lifturi panoramice și supraetajare

Sala Palatului va fi consolidată și modernizată. Proiectul, intitulat Centru pentru Artele Spectacolului Sala Palatului  și parcaje subterane va fi realizat în trei etape. Faza I presupune consolidarea şi modernizarea imobilului dar şi extinderea în cele patru colţuri cu lifturi panoramice. Tehnic vorbind: “extindere subsol suplimentar, amplasare 4 noduri de circulaţie verticală, supraetajare, reabilitare funcţională şi înlocuire instalaţii”.

În Faza a II-a a proiectului vor fi realizate doua parcări subterane, “eliberând astfel solul pentru utilizarea sa ca spaţiu public şi crearea unui pol de atractivitate”. Tot în această etapă va fi eliminată legătura auto dintre Calea Victoriei şi str. Câmpineanu iar Biserica Kreţulescu va „beneficia” de mai mult spaţiu verde.

În Faza a III-a este prevăzută realizarea unei noi săli de spectacol, la subsol, în faţa celei actuale iar în Faza a IV-a, care va fi şi ultima, se va elibera porticul din str. Câmpineanu „de construcţiile parazitare”. 

Planul Urbanistic Zonal întocmit în vederea realizării acestui proiect va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința de joi. 

Proiectul va fi derulat de Ministerul Culturii. 

Potrivit proiectului, zona în care se afla clădirea(catalogată monument istoric), are statut special iar lucrările care o vor viza trebuie să se menţină „ţesutul urban tradiţional”. Mai exact, este vorba despre zona protejată Calea Victoriei şi potrivit legii trebuie ocrotite valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural în ansamblul lor.

Un proiect de amenajare a zonei Sala Palatului are și Primăria Capitalei. Acesta prevede construirea unei parcări subterane și reamenajarea spațiului din fața Sălii Palatului. Proiectul municipalității face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană și nu a fost încă aprobat de Consiliul general al Municipiului București. 

Cookies