ȘTIRI

Teatrul Naţional, inaugurat de premierul Ponta fără finalizare tehnică sau toalete FOTO

Premierul Victor Ponta a inaugurat, luni, Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, declarându-se „privilegiat să fiu ultimul dintre oamenii politici care au înţeles că e un proiect important” şi subliniând totodată că, în cursului acestui an, Guvernul Ponta a bugetat 35 de locuri de muncă pentru instituţie, urmând ca anul viitor să mai bugeteze încă 100. Conform premierului, costul lucrării a fost de 60 de milioane de euro plus TVA.

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a declarat, cu ocazia inaugurării, că scopul principal al lucrărilor a fost reprezentat de consolidarea anti-seismică. „Edificiul s-ar fi dărâmat la un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter. Acum e protejat şi de un cutremur de 8 grade”, a declarat acesta.

Directorul TNB a adăugat totodată că teatrul are, în prezent, patru săli noi, însă Sala Mare, cea inaugurată astăzi de premierul Victor Ponta, nu va fi pusă în funcţiune după inaugurare. „Pe 30 noiembrie se încheie contractul de lucru. Atunci facem recepţia de lucru şi, încă trei luni, constructorul poate remedia ce vom cere noi. Dar primul spectacol va avea loc mai târziu, trebuie să facem probe tehnice.”, a explicat Caramitru, adăugând că prima piesă pusă în scena Sălii Mari va fi un spectacol marca Dan Puric.

Reporterii prezenţi la inaugurarea de marţi au aflat însă că nici toaletele aferente sălii nu sunt finalizate- noi am întrebat o angajată a Teatrului Naţional unde se află; răspunsul: „Nu puteţi merge, că nu sunt gata”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button