Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București este gata. Actorii se vor întoarce pe scenă, iar bucureștenii la spectacole în luna septembrie

07 iun. 2023
492 Afișari
Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București este gata. Actorii se vor întoarce pe scenă, iar bucureștenii la spectacole în luna septembrie
Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București este gata. Actorii se vor întoarce pe scenă, iar bucureștenii la spectacole în luna septembrie. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București este gata. Nicușor Dan a anunțat că sala a fost consolidată, reabilitată și modernizată.

Actorii vor juca prima piesă pe scenă în septembrie

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina de Facebook că au fost finalizate lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă.

Sala Mare a Teatrului Ion Creangă
Sala Mare a Teatrului Ion Creangă. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Acum, sunt în faza de recepție a clădirii și, ulterior, de obținere a autorizației de securitate la incendiu.

De asemenea, Nicușor Dan a spus că actorii vor juca prima piesă pe scenă în stagiunea din luna septembrie. Primarul le urează mult succes actorilor și cât mai multe piese cu casă închisă.

Reabilitarea clădirii a întâmpinat dificultăți în ultimii ani, precum: amânări, opriri ale șantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului. Însă, din septembrie, bucureștenii vor putea merge la spectacole în Sala Mare a Teatrului.

Reabilitarea acestei clădiri a fost o întreagă epopee în ultimii ani, cu un lung șir de amânări, opriri ale șantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului, ș.a.

Prin deblocarea conturilor Primăriei Capitalei la finalul anului 2020, am achitat la zi facturile, fără a înregistra întârzieri în plata acestora, astfel încât să finalizăm acest obiectiv de investiții.” a transmis edilul

Informații despre Teatrul Ion Creangă din București

Teatrul Ion Creangă se află pe Strada Amzei, numărul 13, în Sectorul 1 al Capitalei. Potrivit cartierulcreativ.ro, Teatrul a fost inaugurat pe data de 24 decembrie 1964, când Moș Gerilă a adus în dar spectacolul „Harap Alb”.

Teatrul Ion Creangă este dedicat copiilor, iar sediul inițial al acestuia a fost în Piața Lahovari, până în anul 1976.

Potrivit Agerpres, peste 50.000 de spectatori vizionează anual spectacolele teatrului (de la teatru non-verbal la basme muzicale, de la clovnerie la dans contemporan). Instituția teatrală și-a propus ca toate producțiile sale să reprezinte întâlniri relevante între micii spectatori și arterele spectacolului și experiențe semnificative, care să inspire.

Cei care își doresc să se bucure de spectacolele oferite de actorii Teatrului Ion Creangă, pot achiziționa bilete de AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies