Sala de şedinţe a CCR, renovată la preţ de apartament de lux

de:
14 aug. 2012
0 Afișari
Sala de şedinţe a CCR, renovată la preţ de apartament de lux

Cele mai importante măsuri pentru ţară se decid în aceste zile în sala de şedinţe a Curţii Constituţionale. Iar dat fiind rolul important al încăperii „decizionale”, CCR a decis să o reamenajeze. Lucrările vor fi realizate de firma Carpaţi Modern Furnitura şi vor costa 470.000 lei cu TVA (103.000 euro), adică cât un apartament de lux.

„Dată fiind importanţa deosebită în ierarhia autorităţii legislative a României pe care o are Curtea Constituţională, decizia de a reconsidera starea actuală în care se prezintă Sala de Şedinţe a acestui for este cum nu se poate mai binevenită. În acest context, s-a decis schimbarea întregului mobilier existent, cu piese aparţinătoare unei linii estetice unitare, de concepţie proprie care să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici”, se precizează în caietul de sarcini. 

Mobilierul va fi realizat din materiale de înaltă calitate şi va fi personalizat pentru membrii Curţii. Masa prezidiului la care iau loc 8 judecatori şi preşedintele va avea o poziţie dominantă asupra sălii prin aşezarea ei pe un podium. Lateralele podiumului vor fi protejate cu parapeţi de protecţie, din sticlă. În sală vor mai fi montate masa magistraţilor executată în construcţie demontabilă modulară, două mese pentru avocaţi, asezate perpendicular faţă de locul magistraţilor, iar vizavi de masa magistraţilor o masă pentru procurori şi una mai mică, pentru aprod. În mijlocul sălii se amplasează pupitrul pentru vorbitor (bară avocat). „În capătul opus mesei prezidiului va fi aşezat publicul despărţit formal printr-un parapet din sticlă, de zona “actorilor” în procesul de justiţie”, se mai menţionează în documentul citat. 

Şi scaunele vor fi diferenţiate în funcţie de persoanele care le vor utiliza. Astfel scaunul preşedintelui CCR va fi tapiţat cu piele, atât pe şezut, cât şi pe spătar şi braţe; pe spătar se prevede un medalion cu emblema Curţii Constituţionale, presată în piele. Se distinge faţă de scaunele judecatorilor printr-un element decorativ suplimentar pe spătar. Scaunele celor opt judecători vor fi de aceleaşi dimensiuni şi cu acelaşi design, precum cel de preşedinte, fără elementul decorativ suplimentar de pe spătar. Pentru magistraţi, avocaţi, procurori şi aprod se propune un model având acelaşi design cu înălţimea spătarului mai scăzută şi fără medalionul din piele stanţată pe spătar. Braţele nu vor fi tapiţate, tapiţeria şezutului şi spătarului va fi din piele. 

Pentru public, se propune un scaun fără braţe cu desenul spătarului asemănător celorlalte modele şi cu înălţime a spătarului redusă, pentru a permite ocupanţilor o vizualizare bună a ocupanţilor. Aceste scaune sunt tapisate cu material textil (pluş).

Fundalul din spatele prezidiului va fi lambrisat cu lemn sculptat în acelaşi stil ca mobilierul, cu furnir din lemn de cireş. Din fundal, pe partea dreaptă va fi mascată uşa de trecere dinspre camera anexă spre sală.

În axul lambriului de fundal se va afla stema României din bronz, luminată perimetral. Fundalul va fi conceput pe mai multe planuri, astfel încat să poată fi realizată o scafă luminoasă din LED-uri în formă de arc, care să creeze o imagine deosebită.

Durata contractului pentru reamenajarea sălii de şedinţe este de 60 de zile. 

Cookies