Sală de dans, audiotecă şi cursuri de calculatoare pentru pensionarii din cartierul Creangă

de:
14 apr. 2011
1 Afișari
Sală de dans, audiotecă şi cursuri de calculatoare pentru pensionarii din cartierul Creangă

După cum au precizat joi reprezentanţii administraţiei locale a Sectorului 2, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului Centrului de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoanele Vârstnice, lucrările de construcţie a sediului centrului vor începe la sfârşitul lunii viitoare, acestea urmând să fie finalizate în termen de 20 de luni.

Centrul de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoanele Vârstnice va funcţiona pe str. Valer Dumitrescu nr.33 din cartierul Ion Creangă, zonă ce nu este deservită deocamdată de niciun medic de familie. „Din cei 350.000 de locuitori ai Sectorului 2, aproape 20% sunt persoane cu vârsta peste 60 de ani. Din totalul celor 100.000 de pensionari, 50% au pensii mai mici de 470 de lei, motiv din care se află în imposibilitatea de a accesa servicii medicale. Scopul acestui proiect este de a menţine în comunitate persoanele vârstnice pentru a evita izolarea lor”, a explicat Isabela Hurjui, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2.

Șefa instituţiei a adăugat că viitorul centru va beneficia de dotări multiple pentru petrecerea timpului liber, inclusiv o sală de dans şi o audiotecă, la care se adaugă saloane de gimnastică medicală, kinetoterapie şi fizioterapie, un centru de limbi străine şi unul de informatică.

„Deşi nu credeam, am văzut că şi la centrele pe care le-am dat în funcţiune în Plumbuita şi Jean Louis Calderon, pensionarii au cerut să înveţe să lucreze la calculator pentru a putea discuta cu rudele din străinătate. Toată asistenţa va fi oferită gratuit, inclusiv pe probleme juridice”, a completat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Proiectul Centrului de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoanele Vârstnice are valoarea de 3,57 milioane lei, trei sferturi din sumă fiind asigurată din fonduri europene, iar restul de la bugetul Consiliului Local.

Cookies