Sală de concerte cu 2000 de locuri, construită din fonduri europene, în Bucureşti

de:
25 nov. 2015
23 Afișari
Sală de concerte cu 2000 de locuri, construită din fonduri europene, în Bucureşti

Precizarea a fost facuta la RFI de noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. El vrea ca sala de spectacole sa gazduiasca Festivalul Enescu si concerte ale filarmonicilor din tara, informează rfi.ro.

Vlad Alexandrescu evita sa spuna deocamdata unde ar putea fi construita sala de concerte din Capitala.

„Avem idei multe, avem si variante, mai multe variante de amplasament, nu pot sa vi le dau acum, pentru ca sunt toate inca in studiu si imi iau precautia necesara. Dorim sa fie o sala de concerte care sa adaposteasca Festivalul Enescu o data la doi ani, care sa adaposteasca si concerte ale filarmonicilor din tara, nu numai ale Filarmonicii bucurestene, sa fie intr-adevar o mandrie, o realizare in cultura romaneasca, cu un concurs international de proiecte, o noua sala de concert, care sa raspunda la toate exigentele publicului muzical (…). Fara sa ambitionam neaparat un proiect grandios, vrem sa oferim publicului romanesc un lacas al muzicii”, a precizat ministrul.

Ideea construirii în Capitală a unei săli de concerte cu o acustică la nivel european a apărut încă din anul 2005, când ministrul Culturii și Cultelor din acea perioadă, Adrian Iorgulescu, vorbea de un așa-zis „mall cultural în centrul Bucureștiului, la Sala Palatului, cu săli multivalente, cu sală de mare valoare, ca și acustică pentru concerte, cu săli de cinematograf, cu librării, cu cafenele, cu locuri de socializare, cu săli de expoziție, cu boutique-uri în care să se vândă produse culturale„. Ulterior, a fost reiterată şi de primarul Sorin Oprescu.

Cookies