Saga rezultatelor la alegerile din Sectorul 1: Clotilde Armand susține că a depus plângeri penale pentru fraudă la vot, parchetele spun că n-au primit nimic

12 iun. 2024
673 afișări
Saga rezultatelor la alegerile din Sectorul 1: Clotilde Armand susține că a depus plângeri penale pentru fraudă la vot, parchetele spun că n-au primit nimic
Saga rezultatelor la alegerile din Sectorul 1: Clotilde Armand susține că a depus plângeri penale pentru fraudă la vot, parchetele spun că n-au primit nimic | Sursa foto: Agerpres

Situația rezultatelor la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 este dominată de acuzațiile vehemente de fraudă pe care le face Clotilde Armand.

De ieri declară că a depus sau va depune plângeri penale, iar azi a spus că a făcut plângeri la Parchetul General, „prin procedură oficială”. Clotilde Armand a fost întrebată astăzi de jurnaliștii cu care s-a întâlnit în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 despre cererile de renumărare pe care a declarat că le-a făcut și despre plângerile penale pe care a spus că le-a depus.

Dialogul, citat de News.ro, este destul de greu de descâlcit. Când jurnaliștii au insistat să afle dacă plângerile penale au numere oficiale de înregistrare, Clotilde Armand s-a cam supărat:   

Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. (…) Eu nu am venit aici să vorbesc de urşi sau de şobolani sau de fake news de acum 4 ani. (…) Nu am terminat ce am de spus. Am explicat aici cu aceste chei care nu se încuie, cu aceste procese verbale care nu sunt corect întocmite şi care sunt modificate din pix. Tot ce spun aici am sesizat prin nişte cereri de renumărare care sunt justificate cu tot ce v-am explicat aici. oate aceste lucruri sunt sesizate, prin nişte cereri.”

Jurnaliștii au insistat, moment în care primarul Sectorului 1 a răspuns:

Aceste cereri de renumărare sunt depuse în mod oficial, sunt zeci de cereri depuse în mod oficial, sunt semnate şi depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central şi nu am primit niciun fel de răspuns. Ba da, au fost depuse plângerile şi la Parchetul General. Vă spun că au fost depuse la Parchetul General prin procedură oficială.

Jurnaliștii i-au atras atenția că, potrivit Parchetului General, nu există nicio plângere depusă, informație la care  Clotilde Armand a replicat:

„Sunt depuse la Parchetul General. Vă daţi demisia dacă nu este aşa cum vă spun şi plecaţi de aici şi toţi şefi dumneavoastră îşi dau demisia? Doamnă, vă spun că au fost depuse.

Și nici „la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 nu s-a înregistrat nicio plângere depusă de primarul Clotilde Armand”, după cum au comunicat reprezentanții acestei instituții, citați tot de News.ro.

În fața Biroului Electoral al Sectorului 1, primărița de la S1 a insistat că sunt multe nereguli la vot:

Sunt mai multe nereguli. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt în Biroul Electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umblă în Biroul Electoral de sector. Umblă în sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate în saci deschiși.

În acel moment, i s-a amintit că, la alegerile locale din 2020, reprezentanți ai USR, partid din care face parte, au fost cei  acuzați că au umblat la sacii cu voturi. Au existat atunci și înregistrări video care ar fi dovedit exact acest lucru.

A fost momentul în care Clotilde Armand a oprit dialogul:

Vă propun aşa – să ne oprim aici pentru că în loc să aveţi o atitudine corectă pentru a înţelege de ce nu este corect acest proces, treceţi la atac, vă legaţi de nişte fake news de acum patru ani pe care tot le-aţi repetat, vă legaţi de şobolani, în loc să încercaţi să înţelegeţi care este situaţia de acum. Nu sunteţi jurnalişti adevăraţi, dacă faceţi asta, în loc să înţelegeţi. Eu nu vorbesc de toţi jurnaliştii. Vorbesc de jurnaliştii de la Antena 3, care în loc să înţeleagă ce se întâmplă, încearcă spună nişte lucruri care nu sunt relevante aici. Doamna insistă într-una cu şobolanii şi ce s-a întâmplat acum patru ani. Asta spune nu în microfon, spune aici la mine la ureche. Este normal aşa ceva? 

Clotilde Armand  își dispută victoria la alegerile u Primăria Sectorului 1 cu candidatul PSD-PNL George Tuţă 

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, clasamentul este:

  • George Tuţă – 36,53% (35.282 voturi)
  • Clotilde Armand-  35,85%.  (35.282 voturi)

Prezenţa la vot la alegerile locale a fost, în Sectorul 1, de 46,31%.

Rezultatele alegerilor locale de duminică sunt disputate și la Sectorul 2, unde canidatul USR Radu Mihaiu, actual primar, reclamă, la rându-i, nereguli și fraude.

Despre tensiunile de la S2 și evoluția lor de azi, mai jos:

 

Cookies