SAGA Festival – Ziua 1. Ce artiști au urcat pe scenă în prima zi a festivalului de pe Arena Națională

04 iun. 2022
1791 Afișari
SAGA Festival - Ziua 1. Ce artiști au urcat pe scenă în prima zi a festivalului de pe Arena Națională
SAGA Festival - Ziua 1. Ce artiști au urcat pe scenă în prima zi a festivalului de pe Arena Națională . Sursa foto: Festscanners

S-a încheiat prima zi a SAGA Festival, cel mai mare festival de muzică electronică din București. Ajuns la a doua ediție în acest an, festivalul a reunit în prima seară zeci de mii de tineri care s-au bucurat de atmosferă și de muzică.

Muzică, atmosferă și dans. Prima seară a festivalului SAGA din București a adunat pe Arena Națională zeci de mii de tineri care au venit pentru a-și vedea artiștii preferați dar și pentru a începe sezonul festivalurilor de muzică din această vară.

SAGA Festival – Ziua 1

Printre cele mai mari atracții din noaptea de vineri spre sâmbătă au fost artiștii Timmy Trumpet, DJ Snake și Deadmau5, care au urcat pe scena Source a festivalului, scena principală.

Timmy Trumpet a venit la festival alături de părinții săi și nu și-a ascuns aprecierea pentru România. Mai mult, acesta a povestit că aceasta a fost prima dată când părinții săi au venit la un concert de-al său, potrivit PRO TV.

„Ei sunt mama și tatăl meu și este prima dată când mă văd concertând. Iubesc România. Practic, și eu sunt est-european, deoarece soția mea este din Ungaria și este (Europa de est) un fel de a doua casă pentru mine și iubesc românii. Vă iubesc.”

Scena principală, cu o înălțime de 40 de metri și deschidere de 150 de metri, a fost atracția favorită a participanților, după cum se așteptau organizatorii. În total sunt amenajate șapte scene, însă line-up-ul este disponibil doar pentru șase dintre acestea – pentru Ravers Bus este nevoie ca participanții la festival să vină la fața locului pentru a descoperi line-up-ul. Iată toți artiștii care au performat vineri noapte:

Câți bani aduce SAGA Festival municipalității

Potrivit primarului Nicușor Dan, închirierea Arenei Naționale în 2022 a adus până acum Capitalei venituri de 3,2 milioane de lei, jumătate din sumă venind ca urmare a contractului de închiriere pentru SAGA Festival.

„Arena Naţională aduce bani la bugetul Municipalităţii. De la începutul anului şi până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate. Cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naţionale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 şi 5 iunie şi pentru care pregătirile au început deja. Am obţinut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferinţe sau târguri. E nevoie ca bunurile Municipalităţii să aducă bani şi dezvoltare pentru Bucureşti”, a declarat Primarul Capitalei, Nicușor Dan, la jumătatea lunii mai.

În cele trei zile sunt așteptați de către organizatori în total circa 150.000 de participanți, veniți atât din București, cât și din toate colțurile lumii.

Cookies