UPDATE | Saga „Droguri la Festival” continuă. Jandarmeria anunță zeci de dosare penale pentru trafic și consum de substanțe, plus furturi calificate

06 iun. 2022
4735 afișări
UPDATE | Saga „Droguri la Festival
Saga „Droguri la Festival continuă. Jandarmeria anunță zeci de dosare penale pentru trafic și consum de substanțe, plus furturi calificate | Sursă foto: Facebook-SAGA Festival

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis că în urma festivalului SAGA, ce a avut loc la Arena Națională din București, au începute cercetările pentru întocmirea a 77 de dosare penale pentru trafic și consum de droguri.

Update: La Saga festival au participat circa 73.000 de oameni. Dintre aceștia 97 au avut probleme medicale, iar 13 au necesitat să fie transportați la spital.

În total, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a constatat 129 de ilegalități, conform G4Media. Dintre acestea, 119 au avut legătură cu consumul sau traficul de droguri.

Zeci de dosare penale pentru anumiți participanți la SAGA festival

În urma evenimentelor ce au avut loc în cadrul SAGA Festival din București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a început cercetările pentru întocmirea a 77 de dosare pentru comiterea unor fapte de natură penală, conform Digi24.

Iată care sunt faptele penale comise de către participanții la eveniment:

  • Trafic de droguri,
  • Consum de droguri,
  • Furt calificat.

Au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

De asemenea, anumiți participanți au fost sancționați contravențional pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice. Jandarmii au dat 7 amenzi, cu o valoare totală de 7.000 de lei.

Doi tineri au murit din cauza consumului de droguri

Două persoane ce se aflau la festival în noaptea vineri spre sâmbătă au decedat din cauza supradozei de substanțe interzise.

Unul dintre aceștia, un tânăr în vârsta de 25 de ani din Republica Moldova, și-a pierdut viața chiar în ambulanță, în timp ce era transportat către Spitalul Sfântul Pantelimon.

În momentul în care a ajuns la unitatea spitalicească tânărul se afla în șoc cardio-respirator, după cum a declarat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

Cel de-al doilea tânăr a decedat sâmbătă, după ce a fost internat la secția de toxicologie a Spitalului Sfântul Pantelimon.

Organizatorii SAGA Festival au transmis următorul mesaj:

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. (…)

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital.

În cadrul festivalului din București au fost prezenți angajați ai Agenției Naționale Antidrog.

Cookies