Săftoiu, acuzat că vrea să concesioneze ilegal lui Voiculescu, o clădire din centru, deţinută de TVR

de:
29 iul. 2013
11 Afișari
Săftoiu, acuzat că vrea să concesioneze ilegal lui Voiculescu, o clădire din centru, deţinută de TVR

Clădirea pe care Săftoiu vrea să o concesioneze aparţine patrimoniului TVR şi a fost folosită ca sediu al televiziunii publice în primii ani de la înfiinţare, informează România TV.

Lucia Hossu Longin, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, îl acuză pe Săftoiu că vrea să concesioneze ilegal acest sediu, susţinând că până în prezent Consiliul de Administraţie al TVR nu a fost informat cu privire la concesionare.

Clădirea se află pe un teren de 12.000 mp, pe strada Moliere, şi valorează câteva milioane euro.

Lucia Hossu Longin i-a cerut lui Săftoiu, printr-o scrisoare deschisă, să spună dacă este adevarat că a concesionat cladirile si terenurile institutiei din strada Moliere catre compania condusa de Camelia Voiculescu, fără informarea conducerii instituţiei.

Potrivit reportervirtual.ro, povestea concesionării clădirilor şi terenului instituţiei circulă din 2009 pe holurile TVR si a fost discutata mai des în ultimele luni, când Dan Voiculescu venea frecvent în inspecţie.

„Domnului PDG al TVR Claudiu Săftoiu

Domnule Preşedinte,

Marţi şi Miercuri, a vizitat sediul TVR din Moliere, doamna Camelia Voiculescu, însoţită de dl. Mihai Enea (marţi) şi miercuri singură, cu alte două persoane.

Ea a mărturisit că acest teren şi studiourile, Arhiva, Garajul etc, îi sunt concesionate – „din gard în gard”.

I s-a permis să vizioneze toate clădirile şi chiar a avrut să intre la TVR Cinema, dar nu ştiu ce a oprit-o.

Este de o gravitate fără seamăn acest „proiect de concesionare”, este un jaf la adresa Televiziunii Publice.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a fost informat cu privire la aceste tratative cu Trustul „Intact”.

Vă rog, domnule Preşedinte să stopaţi orice încercare de înstrăinare a spaţiilor TVR şi la proxima întâlnire a membrilor C.A. să fim informaţi cine a îngăduit doamnei Camelia Voiculescu vizitarea şi prospectarea sediilor TVR”, a declarat membra Consiliului de Administraţie în scrisoarea transmisă şefului TVR şi citată de reportervirtual.ro.

În replică, reprezentanţii televiziunii publice au declarat, într-un comunicat remis reportervirtual.ro, că sediul din strada Moliere nu a fost vizitat de Camelia Voiculescu. „Conducerea Televiziunii Române face următoarele precizări: „Niciun angajat al Societăţii Române de Televiziunea nu a vizitat sediul TVR din strada Moliere împreună cu doamna Camelia Voiculescu. În altă ordine de idei, Televiziunea Română nu are în vedere şi, de altfel, nu poate cesiona vreun teren sau sediu. Societatea Română de Televiziune are doar drept de folosinţă asupra clădirilor, nefiind proprietara lor (Articolele 37 şi 38 din Legea 41/1994)”, au declarat reprezentanţii TVR.

Cookies