Sacii de gunoi care vorbesc cu trecătorii, clădiri culturale SF, cutiuța magică de la Primărie și alte lucruri fantastice în București înainte de alegeri

08 apr. 2024
769 afișări
Sacii de gunoi care vorbesc cu trecătorii, clădiri culturale SF, cutiuța magică de la Primărie și alte lucruri fantastice în București înainte de alegeri
Sacii de gunoi care vorbesc cu trecătorii, clădiri culturale SF, cutiuța magică de la Primărie și alte lucruri fantastice în București înainte de alegeri | Foto: Oana Titică

Bună ziua, dragi cititori, într-o nouă săptămână în care, dacă nu ne omoară creșterea prețurilor care nu pare că se va opri, sigur ne omoară suspansul electoral, dar mai ales însuflețirea cu care se pregătesc diverși pentru ceea ce numim „alegeri București”.

Mai sunt doar două luni și ceva până la alegerile locale și campania este în plină desfășurare, iar întrebarea de pe buzele tuturor este Oare Cine Va Ieși Primar De Data Asta Și Cu Ce Am Greșit Noi?

Fiindcă totul pare oricum scăpat de sub control, iată un Best Of al candidaților din săptămâna care a trecut din aparițiile, declarațiile și- de ce nu?- al postărilor pe Facebook, a doua noastră casă.

Cristian Popescu Piedone și cifra magică

Nu știm cum funcționează mintea și sufletul unui politician, dar după observații de la distanță, pare evident că fiecare candidat crede că el a venit pe acest pământ românesc pentru a ne salva pe noi, sărmanii bucureșteni, de ceilalți cârnați contracandidați care vor să ne distrugă. De aceea, se comportă aproape în fiecare interviu ca și cum ei nu înțeleg de ce noi nu vedem că ei sunt o lumină mesianică și de ce nu toate ideile lor ni se par bune.

Conform Realitatea, aflăm că actualul primar al Sectorului 5 (și candidat la Primăria Generală), domnul Piedone – cel care din când în când mai urcă pe schelele blocurilor în curs de reabilitare și surprinde bucureștenii de la balcon – întrebat dacă a uitat că a zis că se retrage din politică, a spus ‘Asta a fost înainte de pușcărie. Între timp, m-am întors pentru oamenii mulți pe care nu are cine să-i reprezinte.’ Practic, pentru salvarea noastră.

Și întrebat dacă nu i se pare dubios dacă o mare parte din familia sa e angajată la PS5, a răspuns ‘îmi pare rău. Că nu am șase copii, că-i puneam la toate sectoarele ca să nu mai aibă ăștia probleme pe cine pun candidat”. Iată, dragi cititori, instinctul PSD-ist de creat caracatițe oriunde vezi cu ochii nu te părăsește cu una, cu două, doar pentru că nu mai ești în partid.

Nouă ne place / Sacu’ de gunoi / Că brandu’ lui ne face / Mai harnici, mai vioi

Fenomen observat și la Robert Negoiță, despre care cele mai recente investigații Recorder au arătat că PS3 a cheltuit aproape 900.000 euro anul trecut pe saci de gunoi, bani care se pare că s-au dus la o firmă cu conexiuni.

Adevărul este că întotdeauna când treceam pe lângă un coș din Sectorul 3 observam cum se lăfăie un sac mare, superb, colorat, branduit cu ‘S3 Cei mai buni’* sau ceva de genul și mă întrebam:

De ce trebuie branduiți sacii de gunoi? Pleacă singuri cu zeamă de pepene prin cartier și trebuie să fugim după ei să îi recuperăm? Vin ăștia de la Sectorul 2 peste noi când dormim și ne fură sacii și tre să știm ai cui sunt?

* Înainte să vă întrebați dacă bag capul în gunoi ca să studiez interiorul, acest fenomen se observă din exterior, majoritatea coșurilor din zona despre care vorbesc fiind cu grilaje subțiri. Și mereu e cineva lângă coș care îi schimbă.

Radu Mihaiu și un dulap cu QR code

Tot în cheia pregătirlor pentru alegeri Radu Mihaiu din PS2 a prezentat săptămâna trecută înființarea unui smart locker în fața primăriei, numit Primărie 24/7, care funcționează ca un locker de comenzi online, dar pentru documente.

Adică după ce te duci la Primărie să depui ceva cerere de eliberare a documentelor (da, tot trebuie să faci un drum), aștepți un timp, apoi când sunt gata, ele sunt depuse într-un compartiment de locker și vii să le ridici și la 12 noaptea când te întorci de la bere cu băieții, dacă vrei, cu un cod QR. Frumos, dar dacă voia să ne impresioneze pe noi până la capăt, millennials & co, făcea frumos o integrare să putem să ne comandăm și chiloți și sandale de pe internet tot la același locker, apoi să ne ridicăm ținutele de primăvară cu tot cu adeverințele de la primărie. Așteptăm!

Daniel Băluță și designul viitorului

Daniel Băluță, câștigător detașat al celor mai multe filtre puse pe poze dintre toate Sectoarele, luând o pauză de la efuziunile literare cu care ne răsfață pe Facebook (‘școala îți dă încredere și te ajută să poți să zbori atât de sus, încât nici măcar cerul să nu te poată opri din a-ți atinge idealurile’, scria el zilele trecute), a venit cu o veste bună: în S4 se construiește un teatru. Din randări observăm că vom avea un nou teatru cu design futurist, în formă de pastilă Ibuprofen gigantică & superbă cu vitralii, în care se va putea sărbători ziua mondială a teatrului așa cum se cuvine.

‘O idee la care nu am renunțat’, așa cum a spus chiar primarul pe Social Media și poate vă veți întreba ‘în ce sens’?. S-a descoperit ulterior că acest teatru mai fusese anunțat o data în 2020, când urma să înceapă licitația pentru construirea proiectului, însă nu știm ce s-a întâmplat atunci. Probabil Primarului i-a fost frică să nu îi fie furată ideea designului așa cum s-a spus că s-a întâmplat cu Podul Construcție Vortex, și să ne trezim – doamne ferește – cu teatre elipsoidale în tot Bucureștiul și să fim sufocați de atâta cultură.

Scuipați în sân să nu pățim, că mai e puțin până la alegeri la noi aici, în București!

Cookies